Международен студентски филмов фестивал ''Нова вълна''

  • 15 януари 2014 15:47

  • 1061
  • 0
Международен студентски филмов фестивал ''Нова вълна''
©

Първото издание на Международен студентски филмов фестивал „Нова вълна“ предстои на 23-25 януари в София.

Задачата да се отсеят и отличат най-добрите филми не е лесна. Ето защо са ангажирани хора с многогодишен опит в киното, които да могат обективно и адекватно да се справят с нея.

Председател на журито е българският кинокритик, журналист и сценарист Борислав Колев, който наскоро направи и своя режисьорски дебют с документалния филм „Стоичков“.

Филмите ще оценява и проф. д-р Ингеборг Братоева-Даракчиева– член на Международната федерация на филмовите критици "ФИПРЕССИ", преподавател в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", СУ "Св. Климент Охридски" и професор в сектор "Екранни изкуства" в Института за изследване на изкуствата в БАН.

Карин Янакиева също се присъедини с огромно удоволствие към журито на фестивала. Тя е кинокритик и представител на Националния филмов център.

Друг доста колоритен член е режисьорът Евгений Михайлов – бивш директор на Киноцентър Бояна, награден със "Златна роза" през 1994. Михайлов е режисьор на филми като "Дом за нежни души", "Смъртта може да почака", "Сезонът на канарчетата" и "Застраховката".

И не на последно място – актрисата Стефка Янорова, която има голям опит както в театъра, така и в киното. Известна е най-вече с ролите си във филма "Мисия Лондон" и хитовия български сериал "Стъклен дом".

Последвайте канала на

1061 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини