Германският посланик получи "Златна лаврова клонка" от Вигенин (снимки)

  • 14 януари 2014 16:18

  • 1565
  • 1
Германският посланик получи "Златна лаврова клонка" от Вигенин (снимки)
© Булфото

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин награди на церемония в МВнР посланика на ФРГ у нас Матиас Хьопфнер с най-високото отличие на ведомството - почетния знак "Златна лаврова клонка". Отличието беше връчено за цялостния принос на дипломата за развитието и задълбочаването на приятелските отношения в политическото, икономическото и културното сътрудничество между България и ФРГ, както и по повод на 60-та му годишнина.

Вигенин изрази очакването и желанието на българската страна новото правителство на ФРГ да продължи да оказва съдействие на България и заедно да придвижват напред развитието на европейския проект. Наследихме някои нелеки конкретни проблеми в отношенията между двете страни, междувременно с вашето активно съдействие някои бяха решени, а по други има сериозен напредък, отбеляза Вигенин, който посочи, че е било подписано, ратифицирано и е влязло в сила Споразумение за взаимно предоставяне на собственост върху имоти в София и Берлин.

Посланик Матиас Хьопфнер отбеляза интензивния двустранен политически диалог, като открои посещенията на високопоставени политици на двете страни. Хьопфнер изрази надежда, че сътрудничеството ще продължи да се развива.

Последвайте канала на

Novini.bg
1565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.14 | 23:26

1
Посланника на ФРГ? Браво на вас бе хахахахаха

Добави коментар

Водещи новини