Трима бивши министри с неверни декларации пред НАП

  • 07 януари 2014 15:27

  • 2713
  • 0
Трима бивши министри с неверни декларации пред НАП
© bulphoto

Общо 152 подадени декларации на лица, заемащи висши държавни длъжности са с невярно или непълно съдържание, става ясно от данните оповестени от Сметната палата за 2013 г.

Съгласно закона списъците с имената на лицата, за които проверката е приключила със заключения за несъответствие, се изпращат на изпълнителния директор на НАП за предприемане на действия, както и на председателя на ДАНС.

Лицата, заемащи висши държавни длъжности, трябва да подават декларации всяка година за придобитото имущество, получените доходи, дадените обезпечения и направените разходи в срок до 30 април на текущата година.

От данни на Сметната палата става ясно, че Димитър Бонгалов, зам.-министър на правосъдието в служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, не е декларирал собствеността на съпругата си. Става дума за 1/2 от апартамент с площ 50 кв. м., придобит по наследство и покупка на 1/2 прилежащ терен от 472 кв. м. към апартамента в гр. Бургас, както и притежавани дялове в дружество "1 Плюс" ООД, със седалище гр. София.

Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, военен министър в служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, не е декларирал дялове в дружествата "Ентарк" ООД и "Прокон" ООД, притежавани от съпругата му.

Ваня Стойнева, зам.-министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, е пропуснала притежанията на съпруга си дялове в дружество "Стойнев аутдорс" ЕООД и "Болкан боутс" ООД, със седалища гр. София.

Подалият оставка в края на миналата година като член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Михаил Димитров не е споменал в декларацията какво притежава съпругата му. На свое име тя има 1/2 от поземлен имот с площ 977 кв. м., заедно с построените в него полумасивна жилищна сграда с площ 24 кв. м., полумасивна сграда с площ 94 кв. м., масивна жилищна сграда с площ 63 кв. м. и масивна сграда с площ 25 кв. м., както и притежавани две ниви с обща площ 21,495 дка, намиращи се в землището на село Церетелево, община Съединение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини