Отрязаха половината глава на дете, за да живее (18+ снимки)

  • 27 декември 2013 18:36

  • 7380
  • 1
Отрязаха половината глава на дете, за да живее (18+ снимки)
©

В момента 2-годишното момиче изглежда като своите връстници, но само преди шест месеца, размерът на главата му бе два пъти по-голям от тялото, пише "chudesa.net".

Руна Бегум, живее с родителите си в североизточната част на Индия. Тя е родена с хидроцефалия – рядко заболяване, причиняваща събиране на течност в черепа.

Детето расте, но състояние му се влошава, докато обиколката на главата му стана цели 94 см и то дори не може да седи.

Снимките на нещастното момиче с огромна глава, привлякоха вниманието на целия свят и ръководството на индийския Memorial Research Institute в Ню Делхи взема решение за безплатно лечение на детето. Подкрепата на благотворителни организации и предложението на медиците дава на живеещите в крайна бедност родители на Руна нови надежди, дъщеря им да оздравее.

Хирурзите извършват серия от операции, за да се намали размера на черепа. Лекарите признават, че в началото на лечението не могат да гарантират успешен резултат – никой не е сигурен, че детето ще преживее всичко, но са все по-оптимистично настроени.

„За щастие, Руна се справи и въпреки че размерът на черепа все още не е в нормите, може да се каже, че тя е здрава. Момичето наистина се чувства добре!“ – заяви пред репортери неврохирургът Сандеп Вайша.

Лекарите планират с последната операция да се намали още размерът на главата на малката пациентка. Те вярват, че лечението ще даде на момичето всички шансове за нормалното развитие и по този начин ще му подарят нов живот.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.07 | 10:50

1
Браво на лекарите!

Добави коментар

Водещи новини