Български проект за умна стелка (STEPSSS) гони участие в Global Startup Battle

  • 05 декември 2013 15:34

  • 3141
  • 1
Български проект за умна стелка (STEPSSS) гони участие в Global Startup Battle
©

Проектът на петима млади българи, които спечелиха тазгодишното издание на Startup Weekend Sofia 2013, ще се опита да защити името на България като една от най-талантливите и иновативни нации в света. Отборът- победител ще защитава честта на страната ни в инициативата Global Startup Battle, която е естественото продължение и най-висш етап от серията конкурси за млади изобретатели и предприемачи.

В глобалната надпревара участват над 200 отбора от цял свят, като събралите най много гласове 15 отбора участват на финала в САЩ. Амбициозният екип създал Stepsss има реални шансове да достигне този етап, но има нужда от сериозна подкрепа под формата на гласуване с e-mail за техния проект.

В случай, че желаете да подкрепите българския отбор, можете да го направите до 06.12. 2013 г.на следния линк: http://startupbattle.agorize.com/en/juries/11/votables?votable_id=166

След което трябва да потвърдите гласа си с e-mail.


Екипът на проекта STEPSSS се състои от трима ученици от професионална гимназия "Джон Атанасов" – Кристиан Пармаков, Атанас Бахчеванов и Никола Дончев , заедно с по-опитните им партньори Стефан Иванов и Иван Атанасов Те успяха само за 54 часа (колкото е времето на състезанието) да създадат умна подметка/стелка за обувка, която отчита натоварването на човешкия крак и която може да се използва за медицински нужди при рехабилитацията от травма на крака. При ходене сензорите на стелката отчитат къде човек натоварва ходилото си и със специален трансмитер предава информацията на мобилния телефон на човек (принципът на работа може да се види и на видеото по-долу).

Екипът на STEPSSS направил сензорите на подложката и в края на уикенда имали вече готов прототип, с който впечатлил петчленното жури на надпреварата в София.

 

 

 

 

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3141 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.14 | 19:44

1
Браво на юнаците!

Добави коментар

Водещи новини