В Каварна ще откриват 3D кино

  • 11 ноември 2013 15:33

  • 2670
  • 0
В Каварна ще откриват 3D кино
©

Догодина Каварна ще се сдобие със съвременно модерно 3D кино, което ще носи името на Петър Слабаков и нов модерен ехограф. Това обяви кметът на Каварна Цонко Цонев при откриването на новия рентгенов апарат "Сименс", който е дарен от американската компания AES Geo energy, пише "Стандарт".

"Това е най-голямото дарение, правено от бизнеса, за което и фирмата, която има вятърен парк на наша територия, бе отличена на Годишната среща на местните власти в категорията за дарителство. Стойността на дарението, което днес откриваме е 422 хил. лв., като такъв апарат има само в болницата във Варна. Догодина пък ще ни дарят ехограф на стойност около 110 хил. лв., и кино с пълно оборудване, чиято стойност е около 100 хил. лв.", каза Цонев.

Кметът добави, че вече е решено, че киното ще носи името на Петър Слабаков, като ще бъде създаден и малък музей, за който синът на големия български актьор - Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и, ще осигури вещи на баща си. Киното ще бъде в сградата на старото кино, която е върната за стопанисване и управление на община Каварна, каза още Цонев.

Цонев изрази благодарност към инвеститора и подчерта, че е добре когато големи инвеститори помагат на местната власт, а с данъците, които плащат, помагат и на държавата, в която развиват бизнеса си и осигуряват и работни места.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2670 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини