За трета поредна година в София се провежда “Регионален форум по киберсигурност”

  • 11 ноември 2013 14:05

  • 1538
  • 1
За трета поредна година в София се провежда “Регионален форум по киберсигурност”
©

За трета поредна година в София се провежда “Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа”. В рамките на три дни представители на водещи информационни и комуникационни компании, финансови организации, компании от фармацевтичния и енергийния сектор, доставчици на комунални услуги, неправителствени организации ще обменят познания и добри практики с ръководни служители на правоохранителните органи от Югоизточна Европа, Обединеното кралство, САЩ, Русия, Украйна и страните-партньори от Залцбургския форум.

Вече две години подред София е домакин на този форум, който среща над 200 представители на водещи ИКТ компании, финансови организации, банки, държавната администрация и неправителствения сектор с ръководни служители на правоохранителните органи от Югоизточна Европа, САЩ и страните-партньори от Залцбургския форум, работещи по противодействие на киберпрестъпността.

В събитието, чиито инициатор е Международна академия за обучение по киберразследвания, са участвали директорът на Сикрет Сървис Марк Съливан, заместник помощник-директорът при „Служба за разследвания” на Сикрет Сървис Джеф Ървин, изпълнителният помощник-директор на ФБР Шон Хенри и директорът на сектор „Кибер престъпления” във ФБР Дан О’Бриен.

Живеем в свят, когато световната икономика губи годишно милиарди евро в резултат на киберпрестъпността, а правителства, организации и крайни потребители са постоянно мишена на кибер атаки.

Държавата има отговорността да разработим устойчива регионална платформа за превенция и противодействие чрез ефективни публично-частни партньорства.

Тази година форумът по киберсигурност и киберпрестъпност се фокусира върху:

Най-новите европейски и международни стратегии и политики в областта и разработване на “Бяла книга за превенция и противодействие на киберпрестъпленията”; Изграждане на система за ранно реагиране; Най-добрите решения и практики в областта на информационната сигурност.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1538 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сноудън

2013.11.11 | 14:58

1
всъщност се интересуват кой какво пише във фейсбук или ЗАЩО по дяволите не ползвате фейсбук

Добави коментар

Водещи новини