Тодор Чобанов: Духовният вандализъм е страшен

  • 30 октомври 2013 08:41

  • 1154
  • 0
Тодор Чобанов: Духовният вандализъм е страшен
©

Трябва да си дадем сметка, че сме изправени пред много сериозен проблем с част от нашето общество, която не иска да живее по правилата. Материалните щети са поправими, но страшен е духовният вандализъм. Това каза заместник-кметът на Столична община по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” Тодор Чобанов по ТВ7 по повод вандалския акт срещу Паметника на Васил Левски в столицата, при който бяха откраднати няколко бронзови грифона и фенери.

По думите на Чобанов преди кражбата е имало няколко позвънявания на телефон 112 от граждани, които са забелязали странна активност около паметника, но не е последвала реакция от страна на никоя от институциите.

Той обясни, че до дни ще бъдат монтирани четири камери, които ще гледат към паметника, така че ще се гарантира сигурността на монумента. В района на площада има няколко камери, но те не са били насочени към самия паметник. Откраднатите елементи ще бъдат възстановени по проекта за реновация на площада, който Столична община е разработила още през август.

Последвайте канала на

1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини