Плевнелиев заминава за Виетнам

  • 27 октомври 2013 08:50

  • 1834
  • 5
Плевнелиев заминава за Виетнам
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на държавно посещение във Виетнам от днес до 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Посещението трябваше да се състои през февруари, но заради оставката на правителството на Бойко Борисов  беше отложено за есента.

Визитата има за цел да придаде нова динамика на българско-виетнамските отношения чрез обявяване на Съвместна декларация за стратегическо партньорство. Ще бъдат набелязани конкретни стъпки за развитие на сътрудничество между двете страни, залегнали в анекс към Съвместната декларация - "Нов модел за икономическо сътрудничество". Утре държавният глава ще бъде посрещнат с официална церемония в Ханой от президента на Виетнам Чъонг Тан Шанг. В присъствието на държавните глави ще бъдат подписани двустранни документи - Меморандум за сътрудничество между БАН и Виетнамската академия на науките и технологиите, Рамково споразумение за двустранно научно-техническо сътрудничество между Института по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидроаеродинамика при БАН и Института за корабостроителни науки и технологии към Министерството на съобщенията и транспорта на Виетнам, и Меморандум за сътрудничество между Българската телеграфна агенция и Виетнамската информационна агенция.

Президентът Плевнелиев ще има срещи с председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Шинх Хунг, с министър-председателя Нгуен Тан Зунг и с председателя на Централния комитет на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг. На 29 октомври държавният глава ще разговаря с вицепрезидента на Виетнам Нгуен Тхи Зоан и с представители на местните власти на областта Ха Лонг. Президентът Плевнелиев и вицепрезидентът Нгуен Тхи Зоан, която е български възпитаник, ще присъстват на концерт на ансамбъла "Мистерията на българските гласове" в Ханой. Двамата ще се срещнат с виетнамски граждани, учили и работили в България.

На 30 октомври държавният глава и водената от него делегация ще бъдат в град Хошимин, където ще се състои виетнамско-български бизнес форум с участието на повече от 30 представители на българския бизнес. На форума президентът ще открои възможностите за засилване на контактите между българския и виетнамския бизнес. В града ансамбълът "Мистерията на българските гласове" ще изнесе втори концерт пред виетнамска публика в присъствието на държавния глава. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще има среща и с представители на българската общност и с виетнамски граждани, учили и работили у нас. На 31 октомври в Хошимин държавният глава ще открие офис на Службата по търговско-икономически въпроси към българското посолство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1834 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
анонимен

2013.10.28 | 00:33

5
Сигурно,ще договаря,внос на Газ в консервенни кутии,и износ на сняг във буркани
xaxa

2013.10.28 | 00:33

4
Виетнамски гейове излязоха на протест Плевнелиев заминава за Виетнам........ странно но тези новини излизат една до друга

2013.10.28 | 00:33

3
Отново разходи за екскурзия.Пак ще ги забърка някакви...
Цун Кай Го

2013.10.28 | 00:33

2
.....уан уей тикет......, ти-ра-ра-рам....
turist

2013.10.28 | 00:33

1
I KAKV SHTE GO DARVI PAK VAV VIETNAM SIGORNO I TAM E SKRIL PARI4KI PREVEDENI PO BANKOV PAT

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини