16-годишен скочи от третия етаж на Механото в Хасково

  • 25 октомври 2013 14:22

  • 1796
  • 0
16-годишен скочи от третия етаж на Механото в Хасково
©

Момче от Мехонотехникума в Хасково изкара акъла на учители и съученици след като скочи демонстративно от 3-ия етаж на сградата. След полета 16-годишният каскадьор се отупал и възкликнал, че му няма нищо. Невярваща на очите си учителка моментално го пратила в Спешното, но там само констатирали натъртена пета.

В резултат на екшъна паркурът, фрийръна и всички екстремни спортове са забранени на територията на Професионалната гимназия по механо и електротехника, съобщи за "Хасковска Марица" директорката Милена Михайлова. Учениците, които нарушават дисциплината в ПГМЕТ, ще полагат обществено полезен труд като копаене на градинки, метене на двора, чистене на класни стаи и санитарни възли.
Ако простъпката им е сериозна или пък рецидив, учениците ще бъдат преместени в друго училище.

Инцидентът т ученика е от вторник, когато 16--годишния ученик изкарал акъла на цял клас, след като скочил от третия етаж върху покрива на котелното помещение. Дефакто денивелацията е етаж и половина или около 4 метра. Приземяването му стресира деветокласници, които тъкмо започвали редовния си час. Вместо пред дъската децата се натрупали край прозорците да гледат джигита. Той се изправил спокойно и обяснил, че му няма нищо. Сащисаната учителка не му повярвала и го изпратила с двама съученици до Спешното отсреща. Там констатирали натъртена пета.

По обясненията на самото момче, той практикувал паркур (le parqure - фр.). Екстремният спорт е свързван с катерене по сгради и скоростно придвижване в градска среда с голи ръце. Възниква в парижките предградия в началото на 21-и век. В Япония названието, на катерачите и скачачите по сгради е "ямакаши". Разновидност на паркура е фрийръна, който се ограничава само до скокове и преодоляване на хоризонтални препятствия, без да се катерят сгради.

Височини и изпитания не били проблем за ученика. Не бил разтревожен и бащата, който обяснил, че в родния Димитровград момчето е катерило фасадата на блок до 6-ия етаж.

Мотивите за скока остават неясни. Според съученици момчето даже и не било такова, че да се фука с уменията си. Учителите го хвалят като тих, кротък и комуникативен. Но го чака наказание.

"В правилата за вътрешния ред, нямаме записано такова нарушение като "скачане от прозорец", затова изпаднахме в странна ситуация", коментира директорката Милена Михайлова. Пропускът е отстранен. От вчера официално е забранено практикуването на екстремни спортове на територията на Механото.

Последвайте канала на

1796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини