Чолата на свобода след поправка в закон

  • 02 септември 2013 11:02

  • 4254
  • 4
Чолата на свобода след поправка в закон
©

Шефът на модната агенция FH1 Росен Чолов-Чолата вече е на свобода благодарение на поправка в закона, пише "България Днес". Бившият букер на "Визаж" отново е при жена си - моделката и актриса Ирена Милянкова, и четирите им деца.

Чолов е напуснал ареста към Централния софийски затвор в 0,30 ч. на 17 август. Това е станало възможно, след като депутатите приеха промени в НПК. Част от корекциите засягат сроковете на мерките за неотклонение при предварително задържане. Обвиняемите, срещу които не е започнало дело, вече ще стоят зад решетките само 8 месеца вместо година.

Промените в НПК са приети от Народното събрание на 1 август, а 12 дни по-късно са обнародвани в "Държавен вестник". Своеобразната амнистия влиза в сила три дни след обнародването. Така в минути след полунощ на 16 срещу 17 август Чолов и десетки бандити са напуснали зандана. Заради тромавото разследване на прокуратурата престъпниците вече се разхождат по улиците свободни като птички.
За Чолата прокуратурата е издала постановление той да бъде освободен без никаква мярка за неотклонение, обясни адвокатът му Васил Крумов. Противно на някои писания, разследването срещу Чолов все още не е претърпяло обрат, въпреки че повечето от момичетата, за които се твърдеше, че е склонявал към проституция, се отказаха от показанията си. Модният шеф бе обвинен като тартор на банда за трафик на хора и сутеньорство, като получи и 16 обвинения за всяка една от жриците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4254 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Da

2017.08.18 | 09:15

4
Комунистите пускат на свобода тези дето им пълнят партийните касички.Нема по големо зло от комунистите ! Това са най големите боклуци !

2017.08.18 | 09:15

3
Браво! Каква законодателна система имаме. Ние овчия народ сме си виновни. Престъпнци, мутри, курви и сие си живеят живота.. опа .. забравих ромите.. :))
asda

2017.08.18 | 09:15

2
Много тихичко минава тази фрапираща новина ??? Каде са червените педераси ... ония пред пилоните на НДК с чейнетата, а Мишо Лайнара - що не коментира тази новина ????
Кими

2017.08.18 | 09:15

1
Май и с Ванко 1 стана , по същия начин.БСП и ли бъркъм

Добави коментар

Водещи новини