Драгомир Стойнев: Плевнелиев ще подкрепи нова партия, която иска да дойде на власт

  • 09 август 2013 08:08

  • 6763
  • 24
Драгомир Стойнев: Плевнелиев ще подкрепи нова партия, която иска да дойде на власт
©

Вместо да бъде обединител на нацията, президентът Росен Плевнелиев я разединява. Изглежда той иска да представи ситуацията в страната така, че партиите не могат да се справят със ситуацията. Целта е да бъде създадена нова партия, която той да подкрепи. Тази теза обяви в ефира на ТВ 7 министърът на икономиката и енергетиката Драговир Стойнев.

На въпрос дали вижда сред появилите се наскоро политически проекти е партията, която държавният глава ще подкрепи икономическият министър каза, че това е напълно вероятно. Това вето има само политически аргументи, каза Стойнев. Хората които подкрепят правителството за стотици хиляди в страната, а президентът не се вслушва в тях. Той от началото на протестите срещу кабинета твърди, че това са симпатични протести, каза Стойнев. Той не изключи възможността ръководителя на института по психология в МВР Неделчо Стойчев да е бил свален от поста, заради провала при извеждането на депутатите по времена сблъсъците в 40-ия ден от протестите.

По отношение на ситуацията в рудник Ораново Стойнев съобщи, че концесионерът е длъжен да не уволнява работниците в 15 работни дни той трябва да одобри годишния работен проект, да се издължи към държавата и да изпълни предписанията на ГИТ.  Красимир Михайлов-Паргов не е плащал концесионно възнаграждение за втората половина на 2011 г. и през цялата 2012 г., което прави близо 112 000 лв.

В страната има немалко региони, където едно предприятие изхранва всички работещи. Над 240 са работниците, които са заети в Ораново. Вероятността мината да бъде затворена е голяма, посочи Стойнев. Социалната цена е огромна, но аз няма да позволя в мината да влизат работници при условия, които застрашават техния живот. Кабинетът ще подготви конкретен пакет от мерки насочени към хората, които могат да останат евентуално без работа. Разговор за това е воден и с министъра на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Аз съм поразен от факта колко лесно се нарушава закона имайки предвид, че миньорите са влизали във фаталната галерия 64 преди началния срок от първи август. Има данни, че те са работили там още от началото на годината, каза Стойнев.

Той не скри раздразнението си от поведението на администрацията на неговото ведомство по времето, когато министър беше Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. експертна група е посетила Ораново, но е констатирала съвсем нормална работа. Затова поисках оставката на ръководителя на дирекцията, свиках и дисциплинарен съвет, каза Стойнев.

Имаме затруднения, но въпреки това ще изплатим задълженията от 10 млн. лв. на ТЕЦ „Бобов дол“. Щеше да бъде несериозно ако отговоря, че ще се разплатим след като „Топлофикация София“ изплати 450 млн. лв. от дълговете си към НЕК и БЕХ, каза Стойнев.

Последвайте канала на

Novini.bg
6763 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Младен

2013.08.17 | 19:36

24
мисля, че първо трябва да бъде установена причината за срутването. И тя може да не се корени в неспазени срокове или предписания, ав чисто обективни обстоятелства- валежи (които в този период бяха много), слягане на почвата, земетръсни размествания. Иначе остава само пропаганда з сметка на всички работници.

2013.08.17 | 19:36

23
Само измисляте разни глупости и ги говорите. Вие не сте социалисти.

2013.08.09 | 14:54

15
Защо да не са социалисти? Откъде е това разбиране за правилно изпълнен социализъм, който по някакъв начин е полезен? В социалистическата догма не съществуват нито държавен суверенитет, нито изпълним във времето икономически модел. Има просто едно отслабване на населението до невъзможност за организация на смислени дейности и изкореняване на всички ценности, необвързани с материалното оцеляване, което създава общество с изключителна поносимост към всякакъв вид насилие. Като искаш да гледаш бой и извращения, отиди в Сирия. Защо искаш да се принизява българското общество до трудови лагери и кучешко съществуване?

2013.08.17 | 19:36

22
80% ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ИДВАТ ЗАРАДИ ЛЪЖИТЕ И НЕАДЕКВАТНИТЕ ИДЕИ НА СОЦИАЛИСТИТЕ. СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА СА УТОПИИ И ТОВА ВОДИ ДО КОНФЛИКТ С РЕАЛНОСТТА.
Оставка на Плевнелиев

2013.08.17 | 19:34

21
Истината много боли за някои хора явно. Аз питам кога президента-марионетка ще каже една дума за милионите присвоени от неговия кукловод Иво Прокопиев. Да каже как човек със заплата 50000 евро месечно изведнъж решава да прави партия и да се откаже от работата си при евентуален нейн успех. Въпроси много и все без отговор
истината

2013.08.17 | 19:33

20
ТУРСКИТЕ СПЕЦСЛУЖБИ ТИХО ИСЛЯМИСТКИ ШЕТАТ В УСЛУГА НА БОЙКО БОРИСОВ И КАСИМ ДАЛ От година насам нашествието на представители на турските спецслужби из „деликатните” български райони, макар тихо и ненатрапчиво, бавно и полека се превръща в епидемия. Всеки месец спец. агенти на Ердогановите служби маскират шетането из България с кешене на големи пари, „социално” пакетирани като помощи за турскоговорящите. Преди дни “прикритите” напуснаха страната, а следващият “тур за овации” се очаква през октомври. Инвазията е под абсолютния контрол на Ердоган, а целта е „дълга писта” – удряне на рамо на удобно прилежния за Ердоган Бойко Борисов и ислямитската „пета колона” у нас – Касим Дал. Набиращата огромна икономическа мощ Турция стратегически и тактически оре в България и за ислямистките си цели е заложила на Бойко Борисов и ГЕРБ. Борисов е човекът, който вече е подплатен с финансови обещания и комплименти И покрай „Южен поток”. Доган обаче остава непреодолимата пречка за турските ислямистки щения, отчетено е от турските спецслужби на Ердоган. Непреодолима до … правилния куршум. Турците са наясно, че Доган е неуправляем и не могат да го държат под контрол като пластелинените Борисов и Касим Дал и острото мероприятие срещу Сокола по никакъв начин не е отменено. Из „деликатните райони” вече масово разкешват турски спец.емисари, успивайки населението, че му помагат „социално”. Пари от ислямистите влизат и за протестите на „интелигентните”. Целта е постепенно овладяване на около 1 милион електорат, който да бъде иззет от ДПС в полза на ислямистките „лимонки” Борисов и Дал. На този особено тревожен фон българските спецслужби начело с ДАНС на Владимир Писанчев си бъркат тотално в задниците. А посрани платени дописници на ГЕРБ и лицето с влошено психично състояние Янко Станев пишат мерзки внушения, че „Сокола има последен коз – „етническото напрежение”. За ужас на онези, които ненавиждат Ахмед Доган, ИСТИНАТА е противоположна на манипулативните платени съчинения – Бойко Борисов чрез машата си Касим Дал, протектирани от Ердоган, са си продали задниците за тихата ислямизация на огромна част от населението на българската държава. Ердоган демонстративно отказва контакти с правителството на Орешарски, точно защото Доган е камъчето в обувката им, което търси европейския, а не ислямистки път на развитие. И ако някой продължава да спори по този въпрос – пак да прочете доклада му на конференцията на ДПС, преди да му опрат пистолета ОНЕЗИ, ПО ВРЕМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ, които НЕ РАЗКРИХА ПОРЪЧИТЕЛЯ. Темата е взривоопасна, но още по-зловещо е безхаберието и на Цветлинйовчевите спецслужби

2013.08.09 | 14:53

2
Нова партия е нужна. Аз лично не се чувствам представен от първите политически сили в момента. Незнам дали евентуална нова партия би ме представила, но за да имаме развиваща се страна всички хора в България трябва да бъдат представени в парламента.
12

2013.08.17 | 19:33

19
За да бъдат представени всички хора в парламента, мисля че трябва да са гласували на изборите. В момента протестиращите са като онзи дето искал да спечели 6-ца от тотото, но не пускал фиш....

2013.08.15 | 08:46

16
Щом като всеки политик ще си прави партия, дайте и аз да си направя една партия. Поне ще е честна за разлика от останалите.
???

2013.08.17 | 19:33

18
Какво искаш да ти дадем за да си направиш партия? И колко честен си ти като никой не те е и чувал и колко честна ще бъде партията, която искаш да създадеш?

2013.08.09 | 14:53

5
АМИ НАПРАВИ СИ ПАРТИЯ И УЧАСТВАЙ В ИЗБОРИТЕ.
СЛАВА НА АЛЛАХА!

2013.08.17 | 16:39

17
ПО-ДОБРЕ КОРАНА , ОТКОЛКОТО ДА ЧЕТЕМЕ ПАК МАРКС , СТАЛИН ,ЛЕНИН И ТЪПОТИЙТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ! МАЙНАТА Й НА БЪЛГАРИЯ! ШЕ БЕГАМ У ШВЕЙЦАРИЯ! СОЦ-КЕНЕФА , ОПРЕДЕЛЕНО НЕ МИ ПОНАСЯ ...СМЪРДИ НА КОМУНИЗЪМ!

2013.08.09 | 14:54

14
Българина бавно се учи. При Виденов не се зачеркна тая гнилоч БСП, При тройната им позволиха да вкарат ДПС за цял мандат. Сега пак. Кога, "драги сънародници", ше се усетите, че БСП иска да ви заличи? Когато останем толкова българи, че да се поберем на върха на карфица?
Милен

2013.08.09 | 14:54

12
Комунистите може да са всякакви, но предпочитам тях пред простата мутра Бойко Борисов и ГЕРБ!

2013.08.09 | 14:54

13
Той самия е пребоядисан комунист, а и комунизъм няма в България от повече от 23 години, просто е глупаво да използваш думата.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини