#ДАНСwithme, ден 30: "Махайте се с мир, за да не стане панаир” (снимка+обновена)

  • 13 юли 2013 19:02

  • 17378
  • 120
#ДАНСwithme, ден 30: "Махайте се с мир, за да не стане панаир” (снимка+обновена)
© МВР

За 30 - та вечер  граждани се събраха пред сградата на президентството за протест срещу правителството на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

По данни на полицията към 19.30 протестиращите са били около 2500 души.

Някои от протестиращите носят български флагове и свирки. В района има засилено полицейско присъствие, както и жандармерия. Движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Княз Александър Дондуков” се извършва нормално.

Към събиращите се за протеста граждани за кратко се присъедини и двойка младоженци. Те заявиха, че се включват в протестите от самото начало и минават оттук дори в сватбения си ден, за да подкрепят протестиращите.

Група протестиращи опитаха да блокират движението на площад „Независимост” в София. Преди това те се опитаха да спрат движението, но полицията не им разреши. Двама от тях влязоха в спор с органите на реда. В момента полицията е спряла движението по бул. „Цар Освободител” и по бул. „Княз Александър Дондуков”. Протестиращите освиркват правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Държат плакати, на които пише: „Протестът хората сбира – стават народ”, „Оставка!”, „БСП – връщайте мандата”. Скандират „оставка”, "Гражданите във властта веднага!”, „Моят глас: оставка”, „Нагломерът се счупи”.

Между гражданите се движи антиконфликт полиция. Сред протестиращите в столицата има и хора от други градове.

Група мъже и жени, част от протестиращите, са облечени като участници във Френската революция, тъй като утре се отбелязва годишнина от революцията. Те скандират „свобода”, докато край тях звучи Одата на радостта. През пространството пред Министерски съвет премина линейка, като протестиращите незабавно й направиха път и почти не се наложи линейката да намали скоростта си.

Протестиращите срещу правителството се спряха да  скандират „оставка” пред Народното събрание. Някои от тях държат лозунги с надписи: „Махайте се с мир, за да не стане панаир”. „Предизвестието изтече, договорът прекратен”.

Протестиращите в София блокираха движението на Орлов мост. Те скандират, съпровождани от ударите на тъпани и барабани.  Движението по бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” е спряно в района на протеста. Сред участниците в шествието има много семейства с деца, големи групи от колоездачи. Засилено е полицейското присъствие, както на Орлов мост, така и в района на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, където движението също е спряно.

Продължава протестът в столицата срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Протестиращите се разделиха на групи, като по-голямата част от тях се движат по ул. „Оборище” в посока Народното събрание. Те скандират "оставка". Движението по ул. „Оборище” е блокирано. Протестиращи има обаче и на Орлов мост.

За 30-ти пореден ден и пловдивчани потеглиха на протестно шествие срещу правителството на Орешарски. Водачите на шествието призоваха хората да не се отказват, ако искат да победят.  Към недоволните и тази вечер се присъединиха улични музиканти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
17378 120

Свързани новини

Коментари 120

Добави коментар
Немирник

2013.07.20 | 04:37

120
Кой, го казва това -"Махайте се с мир, за да не стане панаир." Вие умните и интелигентни протестиращи ли го казвате това и какво имате предвид с това "панаир". Какво плашите ли? Кого? Колко сте - 15,20, 40 000. Дори и да е така, вие не може да диктувате на останалия български народ вашето мнение. Крайно време е да разберете, че в тази държава има и други освен Вас, които мислят по различен начин. Какво ще правите с тях, ще ги изселвате или ще ги избивате. Ами ако след време се окаже, че сте сбъркали, тогава какво правим с Вас. Ставате смешни, а претендирате да сте интелигентни. Та нали ако днес на 30 - 40 000 човека не им харесва това правителство утре на други 30 - 40 000 хиляди, няма да им хареса следващото. Така можем да си играем до безконечност, като искания можем да отправим към председателя на съюза на пчеларите, светия синод и т.н. Твърде сте малко, за да представлявате българския народ и да му налагате мнението си. Освен това 4-5 града не са България.
ej

2013.07.20 | 04:37

119
Вие ли сте толкова много БЕ? ВИЕ в подкрепа ''за правителството'' ХАХАХ Че вие сте по 150-250 човека макс.. Като сте толкова много ИЗЛЕЗТЕ и протеста ЩЕ СПРЕ. НО ВИ НЯМАААА... Що?? - ЩОТО на тия избори гласуваха 35-45% от народа. Останалите 55-65% НЕ ГЛАСУВАХА понеже НЕ ХАРЕСВАТ Кандидатите - Мошенници. При Това, от тия гласувалите основно бе гласувано за ГЕРБ. Тъй ЧЕ НЕ МИ СЕ ПРАВИ СМЕШНИКО че ВИЕ Подкрепата на БСП и ДПС и АТАКА СТЕ ТООЛКОВА МНОГО ТА ЧАК СТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ> НЕ НЕ СТЕ ! ! ! 30 000 - 40 000 простестират - останалите дето УЖ са ''ЗА'' - МЪЛЧАТ ! Или излизат по 50-100човека колкото да се види КОЛКО МНОГО ВСЪЩНОСТ СТЕ!
БКП=БСП-ДПС-ГЕРБ-АТАКА

2013.07.20 | 03:23

118
без кръв и кожите на комунистите няма как да се мине

2013.07.16 | 09:33

109
В БГ има твърдо ядро от 100000 червени измекяри - синчета, милионери, милиардери... приятели на милионери и милиардери или просто бачкащи за такава червена шайка престъпници... нормално е от тях 2-3000 поне да са впрегнати в момента да пишат всякакви простотии в нета и да умаловажават протестите на българския народ. Казвам на българския народ щото истинския български народ е в София. Работещите, умните, красивите, интелигентните, пичовете ! НЯМА КАК ДА НИ СПРЕТЕ ГНИДИ !!!

2013.07.20 | 03:23

117
Истинските хора били в София и кой го казва тава някакъв гербаджия който е на трапезата гербарастова !! София не е България профан тъп нито пък сте и сте били най умните и красивите докато така разсъждавате и правите държава в държавата без да погледнете реалността България винаги ще върви надолу!

2013.07.20 | 03:22

114
Ти или си на хероин, или жертва на неуспешна лоботомия...Тези най-много 100000 са баш десните чеда на столицата, костовисти, реститути и тем подобна гад. Педали, наркомани, платени статисти, и шепа нормални хора ей това сте вие протестиращите. Още повече че гейберите имат най-голямата армия от форумни бойци, за което ти си живото доказателство!
БУТАЧА

2013.07.20 | 03:22

116
НОВА КОНСТИТУЦИЯ КОЯТО ДА УТВЪРДИ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ +ЕДИН МАНДАТ /4 годишен/ НА ГЕОРГИ ЖЕКОВ
отново за тиквата и тиквените протести

2013.07.14 | 14:19

105
Пак писали за платените герберови протести на управляваната еднолично групировка Герб на тиквата нарко трофиканта добре е че живота си продължава и такива като този престъпен елемент мафиот който само навреждаше на държавата и българите се забравят!
Който гроб копае на България сам пада в него

2013.07.20 | 03:22

115
Да живота продължава своя ритам и лошото сторено на Българите и България се забравя добър коментар.... добре е че живота си продължава и такива като този престъпен елемент мафиот който само навреждаше на държавата и Българите се забравят!
Popai

2013.07.20 | 03:21

113
Вие на тъпи ли се правите или ви устройва ситуацията? Не разбирате ли , че ако не протестирате, следващото правителство ще е ГЕРБ+ някой , а по-следващото БСП+ДПС + някой и така ще се редуват да ви начукват ту в гъза , ту в устата докато измрете или напуснете България.
UFO

2013.07.14 | 14:06

104
На езика на комунетата го казвамза да схванете за какво става дума - това е буржоазна революция. И за ваш ужас Червената армия я няма!

2013.07.20 | 03:21

112
Френската революция оооооооо неграмотни ми човече е против монархията.Тя дава начало на много течения в обществото, включително на лявото с водачи Робеспиер, Дантон, Марат. Т. нар. Якобинци. Абе сложно е за обяснения ама вземи почети малко преди да се изказваш неподготвен,

2013.07.14 | 09:16

9
Е не, ти ме уби...сегашния мижав протест е буржоазна революция???? Хахахахаха, абе поне отвори уикипедията и прочети малко за френската революция и не се изказвай неподготвен...Главата ти май само седи за баланс а? Щото съм пич и ще ти дам един коз...виж кои са санкюлотите!

2013.07.20 | 03:21

111
Тоя панаир го гледаме вече месец. Боже колко мъка има по този свят, боже. Те се потрошиха да протестират /разбирай да се тръшкат и да обясняват колко са интелигентни и красиви/ пък ние не им вярваме. ЗАЩО ли??
STIGAAAAAAAAAAAA !!!

2013.07.19 | 21:52

110
Тъй,тъй!Този(от комина) бил от "гласът на България",друга псевдозвезда размятала цици,щяла да поведе народа,трети си носели лаптопите да "работят".Сега ,няколко десетки гурбетчии У ЩАТСКО(ела тук да живееш и протестираш,а не да пиеш вода в Алпите,а да ми търсиш сметка за моя кладенец,писна ми от брайлски хъшове,))Ами цирк брате,цирк и то-нашенски!Псуваме комшиите в гръцко,но те са с друга мая заквасени.Не ги брига,кой е на власт.Скачат милиони заедно-НО,С КОНКРЕТНИ ИСКАНИЯ! КОНКРЕТНИ!!!Заплати, банки,съкращения.А ние какво-Трънки и глогинки.Е,като дойдат следващите какво ще стане,след като на днешните не си показал какво точно искаш.Ами те-другите,пак ще те връткат,но законно и логично...Нали вие искахте промяна.Дайте ни време"Ама точно каква промяна,какво ще стане,господ знае.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини