Свилен Нейков повозил сина си на военен самолет

  • 04 юли 2013 06:46

  • 2073
  • 0
Свилен Нейков повозил сина си на военен самолет
©

Бившият министър на спорта Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото е возил сина си Марио на военен самолет "Пилатус". Момчето е записано в списъка на пътувалите до Балчик на 6 октомври 2012 г. Първи в него е Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Полетът е бил за световното по полумаратон в Каварна, на което бившият вътрешен министър е шеф на организационния комитет.

Това става ясно от справка за изпълнените полети в страната с военни въздухоплавателни средства на МО, предоставена на парламентарната комисия, която разследва работата на Авиоотряд 28, начело на която е Венцислав Лаков от "Атака". За повечето от полетите, извършвани с военни самолети и хеликоптери обаче липсва списък на пътниците, е видно от справката, с копие от която "24 часа" разполага.

Цветанов е летял с "Пилатус" и на 17 март 2012 г. до Варна. За някои полети е посочен само Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, но не и останалите пътници. Заедно с него на "Кугар" до кърджалийското с. Рани лист на 1 април 2011 г. се е возил и земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Не става ясна обаче целта на визитата им.

От малкото попълнени имена в графата става ясно, че точно преди назначението си за посланик във Франция - през февруари 2010 г., Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е летял като зам.-министър на "Кугар" до Димово и Крумово заедно с други дипломати и с чужди гости.

На военни машини се е возил още бившият министър на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е летял с "Кугар" до Крумово и Стара Загора на 1 юли 2012 г. 1 668 230 лв. са стрували полетите на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с полетите на Авиоотряд 28, става ясно пък от справка на самия отряд до комисията. Тя е за периода от 1 август 2009 г. до 31 март 2013 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
2073 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини