Българският милионер Шефкет Чападжиев: Летя в Космоса следващата година

  • 29 юни 2013 17:52

  • 7708
  • 11
Българският милионер Шефкет Чападжиев: Летя в Космоса следващата година
©

Милионерът Шефкет Чападжиев може най-накрая да осъществи мечтата си и следващата година да лети в Космоса. Той е платил огромна сума още преди години и оттогава очаква проектът за туристическа експедиция до звездите да бъде готов.“Всяка година ни казват: полетът ще е следващата година.

Този път изглежда е доста сериозно, правят различни пробни полети, летището е готово, намира се в Калифорния. За първи път ни показаха самолета и ракетата, с която ще се лети. Три дни преди полета ще ни преглеждат и ако не отговаряме на стандартите, няма да ни пускат. Платили сме, всички документи, които имаме като разписка за парите са с адрес в Лондон. Ричард Брансън, който ръководи проекта, е голям човек и не вярвам да ни измами. По света съм бил навсякъде, където пожелая, затова сега искам да отида в Космоса”, признава Шефкет Чападжиев в предаването ДикOFF по Нова телевизия.

Чападжиев е истинското превъплъщение на американската мечта. Когато слиза от кораба на пристанището в Ню Йорк, е само със 75 цента в джоба. Българинът разкрива една от тайните на това да си богат: “Трябва да си щедър, защото много хора допускат грешка – искат всичкото да е за тях. Аз не съм бил никога алчен за пари, защото съм възпитаник малко на комунизма и думата чорбаджия, капиталист ми звучеше отрицателно. Лично аз парите искам да ги ползвам за средство за задоволяване на моите нужди. За друго не са ми необходими”, разказва Шефкет Чападжиев. Сред приятелите му е бившият премиер Бойко Борисов. Когато идвал в Америка, винаги се отбивал при него. “Беше ми на гости, обядвахме в небостъргача, където живея”, спомня си българинът - милионер.

Чападжиев си припомни как се опитали да го оберат в България. "Исках да инвестирам в имоти, но бързо приключих. Отидох на среща, нападнаха ме и едва избягах. Този, който ме преследваше, хвърли бутилка по мен. Мина до главата ми, дори се разля по рамото", спомни си Шефкет Чападжиев. Срещнал се и с Тодор Живков навремето, купил си костюм от ЦУМ, защото му изчезнал багажа.

"Бих мил чинии, знам че няма да закъсам. Мечтата ми беше да имам нещо мое. Най-щастлив бях, като си купих първата къща. Сега и небостъргач да ми дават, не искам", призна милионерът, който е най-богатият българин в САЩ. "Тук имаше всичко, когато дойдох. Нямаше "няма", магазините бяха пълни с храна, всичко", върна се назад в годините Чапа, както го наричат българите.

Чападжиев разкри, че българи правят българска телевизия в Чикаго. "Откриха я неотдавна. Такава телевизия нямате дори тук. Тръгнаха от нищо, сега имат фирма с много тирове", сподели богаташът

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7708 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
safca

2014.12.16 | 23:48

11
semeistvo urodi

2013.07.02 | 02:00

7
tozi pomak or raiona s. bial izvor ardinsko naistina e hiroko skroen mahkar misiolmanin s dalgarsko samosaznanie ne kato volen siderov lajepatriot CAPADJIEV MILEE ZA BALGARIIA i mnogo pomaga

2014.08.24 | 14:02

10
Научи се правилно да пишеш. Поздравявам те. Не е нужно да споменаваш че е помак или мисюлманин. В чужбина всеки напуснал България е българин.Жалкото е в това че понякога някои вършат*циганска работа*и тогава понякога чужденците се чудят--питайки се-що за нация живеят в страната България.
11

2013.07.14 | 18:49

9
голяма мечта -да си купиш къща.Правилно казват какъвто човека такива мечтите.не ме учудва ,че е приятел с бойко.

2013.07.02 | 08:49

8
Поредната рязана карабина със много пари който плаче за затвора и който е първа дружка на сикаджията Борисов !
Щастлив

2013.07.02 | 01:59

6
И така:Помака може и в космоса да лети но не и в България където е роден да лети дори на селскостопански самолет не му е позволено. Само на нивата и да пасе говедата ---това може. Омръзна ми да чувам че са второ качество хора. Направете си труда да проследите новите емигранти от този етнос живеещи в САЩ,те за много кратко време са постигнали невероятни успехи. Защо? Ами много ,просто там те са равнопоставени. Не че им се помага, не, просто не им се пречи. Това е достатъчно. Ще има и други милионери от тях. Но за съжаление парите им едва ли ще се инвестират в България страната която е тяхна родина . Пренебрежението с което се отнасят към тях от 1878 год . до сега показва само едно,че не са желани и се държат с тях не като равноправни граждани а като хора второ качество. Е от време навреме ще излиза по нещичко в печата за да разкажат какви патриоти са но ..... толкова. Други ше се възползуват от техния труд и техния интелектуален потенциал. Не си мислете че ще дойдат емигранти и ще работят като помаците не. За най кротките хора щом не се намери поне малко толерантност в България не ми се мисли за черните и жълтите на които се надяват да да се установят в България каква ще бъде толерантността и от там и съдбата на географското понятие наречено България. Казвам така защото има територия България но не и държава, защото държавността липсва.

2013.07.01 | 21:41

4
nie ot 10 godini palnim zapadnite universiteti s balgari studenti ne praveno ot niko drug do sega taka 4e ne mi govori za neveroiatni uspehi na pu.macite

2013.07.01 | 21:41

3
v usa ima 700 000 balgari nad 90 pocenta sa v srednata klasa a 4 procenta v bogatata i ponege toia e bogat ne ozna4ava 4e vis4ki pom.. sa bogati
davigo

2013.07.01 | 21:43

5
oko ne pomageshe shyate dago naricate ciganin kogato nyakoi milee za bilgariya toe bilgarin

2013.07.01 | 21:41

2
ne e pomak a e tur4in.nemojete da napravite edna elementarna razlika.nay vajnoto e e 4e e po golyam patriot ot pove4eto bılgari.
oh baby

2013.07.01 | 16:35

1
taia ot liavo bih e iz.4ukal

Добави коментар

Водещи новини