Кметът на район "Витоша" хвърли оставка

  • 27 юни 2013 12:21

  • 3535
  • 4
Кметът на район "Витоша" хвърли оставка
© Булфото

Кметът на район „Витоша" Стойко Дуков е подал оставка, съобщи председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева по време на заседанието в четвъртък. Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е назначила проверка на цялостната работна на района.

Кметовете на останалите райони изразиха своята позиция по случая като заявиха, че извършените проверки водят несъмнено до извода, че в работата на администрацията на район „Витоша" има установени нарушение. Според тях Дуков е понесъл достойно последствията от грешките си.

При представянето на резултатите от одита на район „Витоша" преди десет дни бяха отчетени редица нарушения. Проверката открила 66 договора с изтекъл срок за наем, като по-голямата част са с над три години, а в 19 от обектите има начислени задължение към общината в размер на 22 хил. лв. Впоследствие беше назначена допълнителна проверка, за да бъдат установени щетите.

По думите на Малина Едрева подаденият сигнал срещу Стойко Дуков за нарушения не отговаря съвсем на истината.

През април тогавашния съветник от БСП и настоящ депутат Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в подаде сигнал до Фандъкова. „Тогава имаше приложени доказателства за конкретни престъпления, ощетили Столична община с над 600 хил.лв. За тях съм сезирал и прокуратурата", припомни в четвъртък Кадиев във Фейсбук профила си.

"Оставка" в случая е просто елегантно излизане през задния вход, позволено му от ГЕРБ и Фандъкова. Пожелавам на жителите на р-н Витоша повече късмет със следващото назначение на Фандъкова за районен кмет", пише още Кадиев.

Последвайте канала на

3535 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Bobinata

2013.06.30 | 08:22

4
То в тази община тези безобразия си вървят от години.Не знам някой ще може ли да им сложи ред.Безобразията са големи,то наеми,то търгове за ученическо хранене-изхвърлят едни,вкарват други просто гледат да има техни хора.Нито наеми ги бъркат важното е че на тях им влизат паричките,а всички се правят на ощипани госпожици.Всеки си прехвърля другия да му е виновен.Няма контрол над нищо.Само се правят на праведни славяни,аз съм най почтения,а всеки си върши нещата така ,че да е пълна неговата гушка.
Боздуган

2013.06.27 | 18:52

3
Още един ,на който му дойде акъла в главата!Заблуден гербаджия бил човека!

2013.06.27 | 17:59

2
Примерно дори и да станеш кмет ако хората от администрацията искат могат да те саботират и да те изхвърлят от поста ти за некадърност и лошо управление.Та нали точно тези хора които са се сраснали в държавата и са навсякъде(общинска администрация,данъчни администрации,болници,училища,полиции и др.) и ГЕРБ се опита да ги изчисти спомогнаха за падането на ГЕРБ от власт.Много от тези хора имаше и в самото ГЕРБ които бяха като троянски коне и чакаха тяхното време да дойде.
Гражданин

2013.06.27 | 17:07

1
Герб не са по-малкото зло от БСП, ДПС, Атака и т.н. Те са глава на една и съща ламя. Ако хората не се надигнат срещу всичките тези боклуци и не си вземат сами държавата в собствени ръце, то тогава с всички нас е свършено.

Добави коментар

Водещи новини