Ден 12: Хиляди са пред МС (обновена + галерия)

  • 25 юни 2013 18:45

  • 18501
  • 130
Ден 12: Хиляди са пред МС (обновена + галерия)
© Булфото

Пореден ден на протести в София.

Хиляди недоволни от правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 граждани са се събрали пред сградата на Министерски съвет.

Площадът ехти от скандиранията на протестиращите "Оставка", "Мафия" и "Червени боклуци". 

Полицията е отцепила района около институцията и движението е спряно.

Едно от основните искания на хората е промяна на Изборния кодекс. Друго е намаляване на броя на депутатите в Народното събрание.

Днес сред протестиращите се роди идеята - който не може да присъства на протестите, а подкрепя идеята им, да постави трибагреника на балкона или прозореца си.

Очаква се утре да бъде най-масовият протест пред сградата на НС в София, където ще бъде изградена жива верига. Вече над 10 000 души са обявили в интернет присъствието си.

Група музиканти се внедриха в тълпата и повдигнаха настроението на протестиращите. Младежи пък направиха импровизиран плаж до Народното събрание. "Лято е и трябва да сме на море", обявиха тя. Проведе се и нетрадиционно разделно събиране на отпадъци, като "боклуците" бяха снимки на някои от управляващите.

Към 19:30 ч. около 2 000 протестиращи се събраха в центъра на София. Не са локализирани групи, които създават напрежение сред протестиращите. Двама са отведени в столични районни полицейски управления.

Полицейските "Антиконфликт" екипи отново са сред протестиращите и имат готовност да реагират при всеки сигнал за провокации или нарушаване на обществения ред.

По информация на МВР, към 20:15 ч. в шествието на протестиращите е в района на Народното събрание са се включили около 3000 души.

Няма нови задържани, както и инциденти до този момент. МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.

Шествието наближава НДК. Снимки можете да видите ТУК! След това се отправи към централите на БСП и ДПС. Протестиращите се върнаха пред МС и стигнаха до НС, където продължително освиркаха властта. Сега множеството е на Орлов мост, където се обсъждат съставянето на асамблеи по месторабота и местоживеене.

Утре сутринта протестиращи ще пият кафе пред парламента.

Междувременно стотици варненци протестират пред сградата на общината срещу правителството. Те скандират "Червени боклуци” и "Оставка", развяват българското знаме и носят различни лозунги. Протестиращите блокираха кръстовището пред общината. Преобладаващо са млади хора и майки с деца.

Шествието се охранява от моторизирани полицаи. Протестът протича спокойно и без ексцесии. Не се забелязват хора, които да провокират с поведението си останалите.

И в Сливен се провежда протест срещу кабинета "Орешарски". Днес протестиращи отново се събраха пред НТС в центъра на града. Исканията им са оставка на правителството и спешни промени в Изборния кодекс.

Протестиращите в Пловдив блокираха за минути кръстовището при Чифте баня. Затворено е движението по булевардите "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител". Сред протестиращите тази вечер има много майки с малки деца и бебета в колички.

По-рано над 700 протестиращи тръгнаха на шествие. Минавайки през офиса на "Атака", те не се спряха, показвайки, че игнорират партията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Около 20 души се събраха за поредна вечер на мирен протест във Велико Търново до паметника "Майка България". Протестът тази вечер не се охраняваше от полицаи.

Около 100 протестиращи благоевградчани затвориха движението по бул. "Св. св. Кирил и Методий". Продължават яростните скандирания "Долу ДПС", "Орешарски вън", "Муса, не си желан". С "Елате с нас, протестът е за вас" те призовават своите съграждани да се включат в шествието.

Междувременно представители на ВМРО потвърдиха намерението си, че подготвят барикада на пътя между Разлог и Банско. Протестът е обявен за 11:00 ч. утре. Поетапно през следващите дни ще бъдат блокирани граничните пунктове "Илинден", "Кулата", главен път Е-79 при Сандански, Симитли, Кресна и Струмяни.

Последвайте канала на

18501 130

Свързани новини

Коментари 130

Добави коментар

2013.07.23 | 18:05

130
Радвам се че на тия протести протестират главно умните хора на България.
ДО ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ

2013.06.28 | 22:38

129
ДОКОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕ ,ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА? ОРЕШАРСКИ,СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ, ОТИВАЙТЕ СИ С МИР. ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА БЪДЕТЕ ''ВЪЗПИТАНИ'' С ТОЯГАТА. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ! ОСТАВКА !
СОФИЯ БОРИ СЕ!!!

2013.06.28 | 02:09

128
СОФИЯ С ВАС СМЕ!УСПЕХ ПРОТЕСТИРАЩИ!БЪЛГАРИЯ НА ВАС СЕ НАДЯВА И ВИ ГЛЕДА,НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ!!!!

2013.06.28 | 02:09

127
до кога само шепа столичани ще говорят от името на всички българи защото са задоволени ли или сега се сетихте кой какъв ами вашето момче бойко или цецко обществена тайна е с какво се занимават за сик ще говорите за групировки ами бойко какъв е бившата му женичка направи всички перки край каварна или него знаете договорчето пак великия и го направи или те разделени смях смях смях питайте хората от провинцията как се чувстват май иван костов пак вие за него скандирахте и какво направи мангала затова мълчете лумпени такива

2013.06.28 | 02:08

126
искате пак правителство на герб да сложите Роско пак герб си го сложиха обласните пак на герб бяха кметовете пак от тях и сега пак за кокала се борят и разни столичанчета ми се правят на бунтари да припомним ли как под думите на костов свалихте Жан Виденов а сега вече бил министъра който бил държал на БЪЛГАРИЯ вие го свалихте за да се разпродадът всички заводи и сега масова приватизация я има а работа няма геройте от столицата мислят за децата си дали какво ще работят то май не остана за това бягат на вън зомбита сте там далече от действителния живот

2013.06.28 | 02:07

125
УУУ селяни до кога ще правите панайри?!Всеки ден на протест едни и същи лумпенизирани тикви под строй скачат из улиците на града,пият бири на кръстовища и развалят спокойствието на нормалните граждани!10 хиляди малоумника да не представляват столицата с 1.5милиона жители?

2013.06.28 | 02:07

124
Герберчета мили , цветенца омагьосани , събудете се разсънете се и се вижте на какво приличате ! Коментарите ВИ са в стил ББ.ЦЦ , пълни с омраза и високомерие все едно че сте хванали Бога за *уя ! Вярвах ВИ ! Уповавах се на Вас но БОКЛУЦИТЕ провалиха всичко ! Лека ВИ нощ и помнете че "утрото винаги е по мъдро от вечерта"!

2013.06.28 | 02:07

123
ЛЮБЧО,ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ ТИ МАНГАЛ ЛИ СИ,И ДА ЛИ СЕ Е...ЕШ.АКО Е ТАКА МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ТЕ ЗБАРАМ НЯКЪДЕ.
ха

2013.06.27 | 16:04

122
И да плащате на разни помиярчета да дава отрицателен вот под всеки коментар подкрепящ изборите - дните ви са преброени. Хората не ви искат, и така ще остане. Наглостта ви може да е огромна, но ПОГНУСАТА Към ВАС УПРАВЛЯВАЩИ, е ПО - СИЛНА.
оПИТВАТ СЕ ДА ГО ИЗКАРАТ СЕГА ПЪК ЕТНИЧЕСКИ

2013.06.27 | 16:04

121
Никои нормален българин не е против хората които работя, учат и спазват законите на България. Визирайки ДПС имаме предвид техните огромни кражби, лъжи, заемане на всякакви ръководни постове с цел да крадат пари лъжейки дори и хората от техния етнос. Ние сме против дискриминацията на българите в собственанта ни страна. Против незаконите къщи (гета,катуни), ние сме против НЕ СПИРАНЕТО на тока на малцинствата с години, а ние да плащаме вместо тях. Ние сме против усвояването на пари все за интеграция уж, а накрая няма нищо. Това са 20 години и те неграмотните, с незаконните постройки издигнаха палати, купиха политиците, полицаите и всички, а първи са наредени за социални помощи. В целия свят ромите не ходят на училище защото съм им такива обичаиите. Защо сега да им се дават пари за 1 -ви клас, като в 5-ти тях няма да ги има. Не се опитвайте сега да изменяте протеста. В тая малка България какви интереси ще защитава ДПС. ПАСЕ: В България трябва да се обучават на избори НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ НЕКАДЪРНИЦИ ТАКИВА. Толкова умни хора има в България, а Вие с ВАШАТА лакомия, ненаядни, ненаситни накарахте целия свят да ни презира. Франция изгони циганите (дето там се определят, като българи, а в България като турци) наричайки ги българи. Сега ще им преподават пак как не трябва да се гласува. С какви пари пак? До кога ще плащаме за тая измет неграмотна дето пак ще се запише в първи клас за да вземат по 350 лв и най-много до 4 ще учат. Засрамете се. Техните традиции, бащите им не разрешават децата да учат, всеки ден говоря с тях, а Вие все пари им наливате. Стигааа. Нямам вече. Моето дете ще е първи клас и се чудя кои път да хващам. Вие ли не знаете, че само 1-2 стигат до средно образование и не на тях ное казваме да се махат. Вие ли не знаете колко пари им превеждат все да се интегрират. Вие ли. Махайте се всички. Президентска република искам, за да е един отговорен и после в затвора. Един да храним, един да носи отговорност и не 240 депутати хрантутници а 120. Стига вече. НЕНАВИЖДАМЕ ВИ, МРАЗИМ ВИ.

2013.06.27 | 01:49

120
Не искам да защитавам никои, но като се замисля за събитията от последните месеци и се питам дали с тръбенето за подслушването от страна на ГЕРБ не е било с цел отново да ни заблудят? Уж се подслушваше всеки и всичко и много често споменаваха, че са подслушвани медии и е налагана цензура , а изведнъж хоп медиен магнат шеф на ДАНС..... Кой кого е подслушвал като СТС-тата бяха само срещу ГЕРБ и такива с които да може да бъде свалено от власт.Дали вестниците са подслушвали политиците? Аз сега се поразрових и уж ГЕРБ са подслушвали а не излезе и един компромат срещу политик от друга партия а компроматите бяха само срещу тях т.е. те сами са се подслушвали и сами са искали да паднат от власт. Така ли? Много се замислях да дам шанс на Атака, но последните действия на Сидеров ме учудват. Атака да се вземат в ръце, ако искат тотално да не се сринат да спрат с пазарлъците в парламента за места в комисиите. Станишев също не го чака нищо добро защото позволява на ДПС да му извиват ръцете и да си назначават хора и з цяла България.Те така малко по малко ще превземат държавата ни и вместо да се обединим като нация, започна да се плюе Бойко Борисов. Как Пеевски го е уволнил Станишев, а сега е зад гърба му? Бил си изчистил името, ами ако целта е да се очерни наистина Цветанов (не знам, само разсъждавам). Като си помисля, че медиите са много пестеливи за сегашните протести( но нали знаем в чии ръце са ), които са доста по-цивилизовани и защитават истински националния интерес. За мен кукловода който дърпа конците е Доган.Добър ход беше направен с бюлетините и ТВ7 с участието на БАРЕКОВ.Този ход беше добре измислен като за бюлетините имаха подкрепа и от Цацаров за да пусне съобщение в дена на изборите че е наистина има иззети 10 палета с бюлетини и така потвърди казаното от Бареков.Видя се и какво се случи в парламента и по какъв начин си осигуриха кворум за да вземат властта и да направят правителство.Сега е наред превземането на всяка институция и държавата за да могат да си върнат загубените позиции които ГЕРБ и беше отнела.Ако е имало грешки направени от ГЕРБ и по скоро от Борисов това беше недоразумението Дянков и крадливия предател Найденов но във всяко стадо има и мърши.Друг проблем беше и грешката Цветанов да стане шеф на МВР защото сега е много лесно да се обстрелва и да се изкарва виновен за всичко.Не казвам че и ГЕРБ не са правили далавери но те са бели кахъри сравнени със злините причинени от БСП и ДПС.Чета и недоумявам защо БСП за няколко дни подари половината България на ДПС. Министерствата които би трябвало да защитават най-вече интересите на хората, на нацията като цяло (Министерство на соц. политика - колко българи живеят на помощи а се чу по време на изборите че са обещани да се раздадат 200 милиона на циганите, Министерство на образованието - по 4 часа от септември децата ще учат турски, арменски и цигански) са дадени на ДПС. Вестниците 8-9 големи вестници и телевизии като ТВ7 а се чу и за БТВ са на Пеевски и сега и Държавната агенция за НАЦИОНАЛНА сигурност? Какво направи БСП? Атака къде се обърка в тия задкулисни действия. Бойко Борисов каза, че всичко ще излезе на яве. Повечето от нас знаят, че в строго секретно поделение не се допускаше да има човек от др. етнос , а сега направо им даваме нацията и сигурността в ръцете на ДПС. Сега чета за гневно писмо на БСП към ДПС, е не можело човек на ДПС да е начело на Благоевград. Смятайте докъде са стигнали и щяха да стигнат, ако не станахме всички срещу Пеевски. Правителството не може да бъде спасено. Какво като Пеевски се оттегля. Загубено е нещо, което едва тлееше-някакво доверие. А това означава загубено е всичко. Сега и ангели да станете- край!НАРОДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!ИЗБЕРЕТЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО И ТО ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНТРОЛИРАНО!!!

2013.06.26 | 22:37

119
ЗАПОВЯДАЙТЕ УТРЕ НА КОНТРАПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ НА ПИЛОНИТЕ НА НДК !!!
48 Такт

2013.06.26 | 07:15

29
Ако беше само контрапротест в подкрепа на БСП щеше да има хора. Обаче БСП винаги се коалират с турците. Всеки който е за БСП е и за ДПС и това се знае от много отдавна. Така че се знае какви ще отидат на протеста - пенсионери дет ги интересуват само пенсиите им а не състоянието на работната ръка, мангалите които ги интересува само да им се вдигат помощите и турците които искат България да бъде управлявана от турци.

2013.06.26 | 07:14

27
НЕ МОГА ДА ПОДКРЕПЯ ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ЗА 1 МЕСЕЦ НАПРАВИ СУМА ТИ ГАФОВЕ ПОЛОВИНАТА МЕЖДУНАРОДНИ!

2013.06.26 | 03:44

7
Утре специални червени проститутки ще дансят на пилон пред НДК в подкрепя на Уврещярски!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини