Кадиев: Има чадър върху преотдадените павилиони на "Радой Ралин"

  • 11 юни 2013 07:46

  • 2278
  • 4
Кадиев: Има чадър върху преотдадените павилиони на "Радой Ралин"
©

Фирмата "Орлица трейд", която е построила 21 павилиона е завишила двойно площта им - вместо по 3 квадрата, те са по 9. Столична община губи по 600 000 лева от тази безстопанственост на павилионите на площад "Радой Ралин". Там има и редица косвени щети - като слагани реклами, като неплащането на тротоарно право, както и това, че 21 павилиони плащат 31 лева такса смет. Толкова е ясно, че има чадър над тази фирма, че не е истина. Това заяви депутатът от "Коалиция за България" Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в сутрешния блок на ТВ7.

По думите му тогавашният кмет на София Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в свое становище от 15 декември 2006 г. заявява, че няма пречка договорът да бъде удължен за срок от още 7 години. На 18 декември 2006 г. СОС дава съгласие за удължаване срока на договора за наем, без да коригира размера на плащания наем. Кадиев заяви още, че фирмата  преотдава незаконно павилионите на други фирми, поставени са незаконни реклами, за които не се плаща наем. Павилионите се ползват за неразрешени по договор дейности. Договорът е бил за павилиони за вестници и списания, на дребни хранителни и нехранителни стоки и цветя. В същото време се продават без разрешение дрехи, цигари, пици на парче, сладолед, дюнери, без да има течаща топла и студена вода, което е в нарушение на хигиенните изисквания.

Изпратил съм питане до кмета на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, тя е перфектно запозната от 2008 година. Нищо няма да се промени, става дума за много пари.

Цветомир Жеков, районен кмет "Изгрев", заяви че е разпоредил веднага проверка и до момента е запознат с това, че има действащ договор. Определил съм комисия, която ще определи на място квадратурата и когато всичките твърдения на г-н Кадиев бъдат проверени ще мога да бъда по конкретни, каза още той. Жеков заяви, че предходния кмет също е извършел проверка и е изискан доклада, за да се запознае с него.

Последвайте канала на

2278 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.07.03 | 00:11

4
Я да обясни другарят Кадиев как е гласувал когато договорът е бил подписван и когато е бил удължаван. Взела ли е БСП пари за тая работа? От кого? Колко? Какво се прави на честен. Бесепар корумпиран! Кого буoалкаш бе шошо?
Павилионнат мафия

2013.07.03 | 00:11

3
Всички павилиони в София са отдадени под наем на безценица на близки и познати на общинарите ! За сравнение , 5 лв на квадрат за павилион месечен наем на едни от най актуалните търговски места в София и 30 лв тротоарно право на квадрат месечен наем за нормалните търговци ! Да не говориме , че павилионите не плащат такса смет , която е убийствена за нормалните търговци !

2013.06.27 | 14:58

2
Да бе верно е.И аз съм го виждал чадъра.Един зелен и отгоре му пише ЗАГОРКА.
гошо

2013.06.13 | 07:19

1
Тоя откъде се появи?Аз си мислех,че е в панделата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини