Делян Добрев: Ситуацията в енергетиката ще се утежни

  • 30 май 2013 08:37

  • 2832
  • 7
Делян Добрев: Ситуацията в енергетиката ще се утежни
©

Истинската работа на 42-то НС трябва да бъде в посока на решава на проблемите в страната, като тези в енергетика. Ние внесохме вече и законопроект за промени в този сектор. Ние ще бъдем конструктивна опозиция, която ще следва своята програма и ще цели да я изпълни.Това заяви депутата от ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Това, което се видя вчера в парламента, бе че ние не се регистрирахме, за да видят българските граждани кой осигурява кворума и кой дава легитимност на това НС. Ако не беше това действие на лидера на "Атака", вчерашното заседание щеше да се провали, може би и днешното също, каза още той.

Попитан дали имат договорки с ДПС, БСП или "Атака", той бе категоричен, че не са правени такива, с която и да е тези партии.

Дори и да си промени мнението на "Атака" за това правителство, Добрев заяви, че вече е късно за каквото и да е.

Много бих се радвал новият министър да преразгледа лобистките договори в енергетиката и ще го подкрепя да се преговорят клаузите в тях. Ние говорим за тези договори от 2 години и половина. Рестарта на проекта "Белене" ще срещне нашата категорична съпротива, това е наша твърда позиция. Не знам как новият министър ще се пребори с новите регламенти, които идват от ЕС. Европарламентът гласува две решения, които ще утежнят ситуацията в сектора - едното е, българските тецове да купуват по-скъпи квоти, което ще доведе до негативни резултати. Нашите евродепутати са се противопоставили на това предложение, но другите български евродепутати са гласували "за" без да осъзнават последствията за страната ни. На нас ни гори къщата, ние палим чергата от другата страна. Второто решение е да се увеличи процента на ВЕИ до 2030 година от 20% на 30%. Това няма как да се отрази положително в България, ще доведе до поскъпване на тока, смята още бившият енергиен министър. 

Последвайте канала на

2832 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
emigrant

2013.06.04 | 03:18

7
mnogo umnici pishat v neta no shte se opomniat koga im dadat smetkata za plashtane kato sega s zakasnenie za dogovorite na kostov i ovcharov zatova pak s lihvite

2013.06.03 | 19:10

6
Тоя се справи много добре като не вьршеше нищо.'Намерих тука един документ;пак намерих друг
kaka

2013.06.03 | 18:39

2
никой ли не помни че борисов казваше че в това министерство вярва само на делян и делян спеше с едни документи ние си се смеехме и хилехме а тогава трябваше да го окупираме и да изхвърлим всички вън
КАКА

2013.06.03 | 19:10

5
ТОВА ЧЕ Е БИЛ ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР НЕ ЗНАЧИ НИЩО-ПРОСТО Е ИМАЛ КАБИНЕТ В ТОВА МИНИСТЕРСТВО. ЗА ДА ТИ ИЗГОТВЯТ СПРАВКА СЕ ОБАЖДАШ НА НАЧАЛНИК ОТДЕЛ - А ТОЙ ПРЕДИ ДА ТИ ДАДЕ СПРАВКАТА ПИТА ОВЧАРОВ......
Иванов

2013.06.03 | 19:01

4
Ама тази нагла мутра още ли не е арестуван?В затвора,ама по най-бързия начин-разбира се за кражба,корупция и престъпление по служба!Долен наглец!

2013.06.02 | 07:25

1
Яни Янев има думата.Ти си министър/бивш,а на ход, па макар и обратен е Яни.Той се занимава с всичко, което завършва на - ция/КОРУПЦИЯ,ПРОСТИТУЦИЯ И ДР.
dec

2013.06.03 | 18:40

3
ти кво направи за енергетиката миндил умрял..?

Добави коментар

Водещи новини