Христо Мутафчиев: Чочо не се е самоубил, алкохолът не е причината!

  • 06 май 2013 08:18

  • 26826
  • 11
Христо Мутафчиев: Чочо не се е самоубил, алкохолът не е причината!
©

С Чочо празно нямаше и нямаше скука. Ако изгърми тук някой прожектор да знаете че това е защото той е тук. Той е дивак и ще продължи да ни ръчка. Така Христо Мутафчиев описа пред БТВ приятелството си с Чочо Попйорданов.

„Познаваме се с Чочо от 1988 г. В Карлово имаше фестивал на младото българско кино. Тогава аз бях войник в ДНА и разбрах, че Чочо Попйорданов и Коста Цонев са гости. Там имаше дискотека на центъра и аз отидох с униформата и започнах да танцувам брейк“, каза Мутафчиев. Тогава той ме изправи и ми каза „Кой си ти бе“? Аз му казах „Ще ти ставам колега“. Тогава Чочо ми каза „Ами добре дошъл“ и ми стисна много силно ръката, разказа неговият приятел. Той няма инстинкт за самосъхранение, камо ли за съхранение към другия. Като ти стиснеше ръката можеше дори да я счупи, каза Мутафчиев. Той разкри, че Чочо е бил изключително романтична душа, понякога му ставало тъжно, плачел тихичко, затварял се в себе си.

Една от любимите му фрази е била, че „Животът е дълго изречение пълно с правописни грешки“. Чочо беше добре и се подготвяше за юбилейното 200-но издание на “Хъшове“, нямаше никакви намерения за самоубийство, както започнаха да пишат разни жълти вестници. Всички актьори давали клетва преди всяко представление, която завършвала с култовата реплика - „Кой ни мисли зло, на майка му у гъ.о“. Стигали сме до бой и до шамари, за да се стегне и да си довърши представлението, разказа Мутафчиев. Тогава той се затваряше и трябваше да го разтърсим.

Голямата му чувствителност, романтичната душа и загубата на близки хора в крайна сметка го доведе до тук, каза Мутафчиев. Трагедията на гробищата се е случила докато са садили петунии на гроба на майка му. Тогава той е тръгнал да отстъпва назад. Даниела, която живее с него му е казала да спре, но той е продължил. Вероятно се е спънал и е паднал от 2,5 м височина. Спекулациите са за спекулантите, така Мутафчиев коментира слуховете, че Чочо е бил пиян. Имаше нещо, което го разрушаваше, но не беше саморазрушителен като човек. Полагаше неимоверни усилия да спре, каза Мутафчиев. Проблемът в него е бил ензима, който разяжда алкохола. Това обаче не беше, за да се саморазрушава. Не алкохола, а неговата чувствителност го доведе до смъртта му. На Великден си отиват велики хора, Христос Воскересе, а някои ги отнесе, каза Мутафчиев.

Чочо мечтаеше да снима с Ал Пачино. За да го накараме да се стегне и да играе Хъшове го излъгахме, че вечерта представлението ще бъде гледано от Мартин Скорсезе и Копола. Тогава тук се снимаше „Черната далия“. Накрая така се стегна и накрая на представлението дори каза, че го бил видял. След това дълго време не можеше да ни прости, каза Мутафчиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
26826 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Ahlam

2013.11.30 | 16:12

11
Thanks for cogbnitutinr. It's helped me understand the issues.
Deudinan

2013.11.28 | 13:02

10
It's a real plruasee to find someone who can think like that
Yudhis

2013.11.26 | 20:50

9
Calnlig all cars, calling all cars, we're ready to make a deal.
kratuna

2013.05.08 | 11:22

8
Celiq ni jivot e edna razxodka okolo groba,Bog da prosti na jivite 4e o6te imame vreme,Za martvite:Te ne vijdat i ne 4uvat do vazkresenieto za sad,ima i kasmetlii koito Gospod si gi znae i nqma da badat sadeni.. jalko 4e nesam ot tqx I POSLEDNO.. NQMA JIVOT SLED SMARTTA IMA JIVOT TUK NA ZEMQTA
М.Г.

2013.05.08 | 00:48

7
Поклон пред Големия актьор ЧОЧО!!!
!!!

2013.05.08 | 00:48

6
Имам съмнения, че Чочо е убит.
az

2013.05.08 | 00:33

3
Niamam sumnenie che si idiot

2013.05.08 | 00:48

5
Бог да го прости!Беше наистина актъор,от новото поколение.За мен,(ако греша,го моля за прошка)-го погуби любовта,към известна актриса.Докато бяха заедно,беше другият-истинския Чочо,когото познават зрителите.След раздялата им(не виня никого),той загуби хъс и се хлъзна по житейския сипей.Мир и упокой на душата му!
mmm

2013.05.08 | 00:34

4
да, понякога готините хора си отиват по-рано. жалко че в последните си години не е имал възможност да се снима в някоя чужда стойностна продукция.

2013.05.08 | 00:33

2
"Христос Воскересе"?!?!?!? ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!

2013.05.07 | 23:21

1
Лека му пръст на човека! Но да казват,че е паднал без да иска,докато сади петунии ... айде моля ви се,ние да не ядем доматите с колците... Какви петунии на гроб,който няма и 1 месец? Та той е още купчина пръст,къде ще ги сади тези петунии?Който е погребвал близък,знае как изглеждат нещата,уви.... И това,че е вървял цели 50м назад,без да погледне къде отива? Цялата работа намирисва.... жалко за Чочо...

Добави коментар

Водещи новини