Правосъдният министър: Недоверието в съдебната система се преодолява с диалог

  • 16 април 2013 07:47

  • 1491
  • 2
Правосъдният министър: Недоверието в съдебната система се преодолява с диалог
©

Реакцията на прокуратурата по сигнала за незаконните СРС-та беше напълно по закона. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на правосъдието в служебното правителство Драгомир ЙордановДрагомир Йорданов Драгомир Йорданов е министър на правосъдието от 12 март до 29 май 2013 г.   Драгомир Йорданов е.

Въпросът за доверието в съдебната система е голям и опира и до степента на познаване на системата от обществото и защо тя е важна в ролята си да защитава конституционните права и свободите на българските граждани. Недоверието се преодолява с познание и с диалог. Бързи и спешни мерки сега създават усещането за паника. Ролята на служебния министър е да движи тези процеси, които са започнати и могат примерно да бъдат завършени до края на годината. Един от тези процеси е въвеждането на електронното правосъдие, уточни министърът. Да не забравяме, че правосъдието е човешка дейност. Човешко е да се греши, каза той. Работата по новия Наказателен кодекс продължава. Това е една от основните задачи на служебния кабинет. Работната група работи в ускорени темпове, посочи Йорданов.

Правосъдният министър каза, че обществото е разделено в мнението си за въвеждане на смъртното наказание. По думите му, то не бива да се превръща във форма на отмъщение. Йорданов припомни, че и международните тенденции са в тази насока.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.15 | 00:11

1
Недоверието към съдебната система може да бъде преодоляно само от честна съдебна система. Такава няма и това го знаят всички! Никакви диалози на могат да забълбукат ЦЕЛИЯ народ. Можеш да излъжеш едного за винаги. Можещ да излъжеш всички един път, но не мажеш за излъжеш всички за винаги. (George Washington).

2016.11.15 | 00:12

2
Така е. за 20 години не е констатиран нито един корумпиран магистрат, а всички знаят, че в съда печелят по-големите пари. И ще искат доверието ми и да им слушам диалозите. Не им стигат парите и доверие и уважение искат. Господа, уважаваме ви колкото един богат крадец. Това е. Само че на тях им дреме - харчат си парите, карат си колите, а ние си пишем във форумите и приказваме за честност.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини