Екоминистърът: Няма демокрация без ясна информация

  • 13 април 2013 16:24

  • 915
  • 0
Екоминистърът: Няма демокрация без ясна информация
©

Екологичната обстановка в България е сложна и проблематична, заяви пред журналисти в Стара Загора министърът на околната  среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12, цитиран от БТА. Според него българите не са достатъчно загрижени за екологичните си проблеми.

Няма демокрация без ясна информация, посочи министърът по повод предстоящия референдум в Стара Загора, на който жителите  от общината ще дадат своя вот за съществуването на военния полигон край село Змейово. Според него полигонът не е източник  за обгазяванията на града на региона, но гражданското допитване е демократична практика.

В понеделник започва работата комисия, която ще даде официално разрешение за работата на сероочистващите инсталации на 5 и 6 блок на ТЕЦ "Марица-изток 2". Съоръженията успешно са преминали през тестовите изпитания, уточни екоминистърът. Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 беше гост на Еко хепънинг "Млад и зелен" и връчи награди на победителите. В рамките на еко инициативата на

Младежка Банка Стара Загора се проведе състезание между училищата в общината и бяха събрани над 2200 кг. отпадъци- хартия и пластмаси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
915 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини