Екоминистърът ще участва в среща на клуба за устойчиво бизнес развитие

  • 10 април 2013 14:20

  • 957
  • 1
Екоминистърът ще участва в среща на клуба за устойчиво бизнес развитие
©

Служебният министър на околната среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 ще участва във Втората срещата на клуба за устойчиво бизнес развитие в България Green Business Network, заедно с посланика на Норвегия в България Гюру Катарина Хелвик Викьор, информира БТА.

Форумът ще се състои утре от 9.00 часа в Sofia Airport Center, офис сграда "А2". Министър Попов ще открие работата на Втората стратегическа бизнес среща и ще въведе участниците в темата за "зелената" заетост. Посланик Викьор ще застъпи международния аспект на темата и ще представи екологично ориентираната политика на Норвегия и механизма, по който взаимодействието между бизнеса и администрацията са я извели до международен успех. В срещата ще участват представители на висшия мениджмънт на големи български компании, на посолства, на научната общност и на неправителствения сектор.

Клубът Green Business Network е основан от Cleantech Bulgaria с мисия да насърчава устойчивото корпоративно развитие и да популяризира добрите практики за регионални и глобални "зелени" бизнес модели. Green Business Network работи за създаването на мрежа от водещи представители на компании, лидери на българския пазар, политици и неправителствени организации, които заедно да начертаят дългосрочната визия за развитие и позициониране на България на глобалната "зелена" карта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.10 | 18:37

1
ДА Е*БА МАЗНОТО СОРОСКО ДОБИЧЕ

Добави коментар

Водещи новини