Харесайте facebook страницата ни

Българчета втори на Световната олимпиада по математика

На най-престижния турнир в света, който се проведе в Хонг Конг, българчетата заеха второ място. Първи са състезателите от Сингапур, информира БНТ.

Децата се завърнаха късно снощи на летище София от 14-то международно състезание по математика за ученици до 14 години. Надпреварата е със статут на световно първенство с ранг на Олимпиада.

Индивидуално имаме бронзов и сребърен медал от всичките 41 отбора от цял свят, похвалиха се участниците. Подобен успех България не е постигала досега.

Отличилият се отбор е съставен от 4 деца от Математическата гимназия в Бургас. Индивидуалните състезатели са от Русе и София.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
Иванова (гост)
07.05.2015 | 02:07

С тази новина трябва да започват новинарските емисии седмица!трябваше да има коментар за подготовката,финансовото осигуряване,представянето на нашите ученици,какви отзиви има за тях в чуждестранните медии.В същност министър Игнатов поздрави ли ги?Или може би някакъв материален стимул? не се разбра.Вместо това ни заливат с безумните начини на убииства и всичко от престъплениятя на разни идиоти!Отправям молба към медиите-обърнете с лице към науката,постижениата на нашата наука,успешните ни ученици-това ще повиши духа ни ,ще започне връща вярата ни в родината ни!Това е ваш дълг!И

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар