Калина Крумова

Калина Венелинова Крумова e родена на 7 януари 1985 г. Завършва средното си образование в Гимназията за романски езици "Г. С. Раковски" в Бургас със засилено изучаване на френски език. Тя завършва висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Икономика на социално-културната сфера”, а после следва там и магистратура „Журналистика и масмедии”. Владее френски, английски и италиански език.

В продължение на 13 години работи в ТВ СКАТ като водещ на сутрешния информационен блок „Ранни вести”.

Избрана е за народен представител в 41-то Народно събрание като мажоритарен кандидат в 25 МИР- София от листата на ПП „Атака”.
В парламентарната си дейност Крумова от юли месец 2009 година е член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Тя е заместник – ръководител от септември 2009 година на Постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на франкофонията.

Калина Крумова е заместник – председател на Групата за приятелство България – Финландия и член в  Групата за приятелство България – Австралия, Групата за приятелство България – Бразилия, Групата за приятелство България – Куба, Групата за приятелство България – Филипини, Групата за приятелство България – Франция и в Групата за приятелство България – Япония.

Калина Крумова е разведена, с едно дете.