Синята коалиция: Политиката на ГЕРБ към лекарите е двулична

  • 14 ноември 2012 14:16

  • 954
  • 2
Синята коалиция: Политиката на ГЕРБ към лекарите е двулична
©

Политиката на ГЕРБ към лекарите е двулична, се казва в позиция на ПГ на Синята коалиция, разпространена сред медиите в Народното събрание /НС/.

"Десните" обясняват, че за пореден път мнозинството в парламента отказва да разгледа техен законопроект за инкриминиране нападенията над лекари. Трябва да се осигури защита на работещите лекари чрез промени в Наказателния кодекс, коментира по-рано днес в кулоарите на НС здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. "Сините" посочват, че предлаганата от тях законова промяна е одобрена от ресорната парламентарна комисия. Те напомнят, че "за" са и здравният, и правосъдният министър.

В същото време, пише в позицията на Синята коалиция, една парламентарна група - тази на ГЕРБ, отказва законопроектът да бъде разгледан в зала. "Това е силна форма на двуличие, в което министрите уж подкрепят, а мнозинството на Борисов в НС е против", заявяват десните.Според тях ГЕРБ проявява "фалшива загриженост, с която цели да заблуди хората". Депутатите от Синята коалиция посочват, че са внесли отново законопроекта и дават седмица на мнозинството "да постави край на двуличието и да подкрепи промяната".

Последвайте канала на

БТА
954 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
imid

2012.11.14 | 21:11

2
Ееей десняци от кога станахте леваци бе?И Вие почнахте да въртите социална политика! Това не Ви е в платформата би керати !!Ее ама нали наближават избори? С до сегашната си политика не ще се доберете до 4 - та заветни % за влизане в парламента? Ама с малко гъзолизане на тия и ония може и да влезете отново.

2012.11.14 | 14:49

1
То да беше само за лекарите с мед да ги намажеш.

Добави коментар

Водещи новини