Бомби убиха 15 в Ирак

  • 14 ноември 2012 09:40

  • 626
  • 0
Бомби убиха 15 в Ирак
©

Най-малко 15 иракчани загинаха днес, предаде Би Би Си.

Няколко атентата бяха извършени в различни части на разкъсваната от конфликти близкоизточна страна. Взривове на пет коли бомби и една крайпътна бомба разтърсиха столицата Багдад и три други града и вероятно ще интензифицират напрежението в страната, която скоро излезе от жестока религиозна война.
Най-смъртоносните взривове са станали в Киркук, спорна провинция, богата на петрол с население от смесени етноси в Северен Ирак, която често става цел на атаки на екстремисти, които искат да посеят комунално насилие. Там днес за загинали най-малко девет души, а 39 други са ранени.
Две коли-бомби и една крайпътна бомба в едноименния главен град на провинция Киркук са отнели живота на петима души и е ранила 34 други, докато при взрив на друга кола-бомба, атакувала военен патрул в град Хавиджа, също в провинция Киркук, са загинали четирима души, а петима други са ранени.
Междувременно южно от Багдад, близо до град Хила, кола-бомба, паркирана на паркинг пред натоварен пазар, е отнела живота на петима души и е ранила други 35, казаха от полицията.

Никой не е поел отговорността за нападенията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
626 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини