Тотю Младенов: "Сивата" икономика е намаляла със 7% за две години

  • 12 ноември 2012 11:28

  • 889
  • 1
Тотю Младенов: "Сивата" икономика е намаляла със 7% за две години
© Булфото

През последните две години нивото на "сивата" икономика в България е намаляло със 7 пункта, а броят на работещите без  трудовите договори за 2011 г. спрямо 2008 г. е намалял с 57 процента. Това каза министърът на труда и социалната политика  Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко в рамките на конференция "Бизнес етиката: основен принцип за устойчива бизнес среда", открита в столичния хотел  "Шератон".

По думите му около 70 на сто от икономическите дейности в страната бизнесът и синдикатите по браншове са договорили  минималните осигурителните прагове. От една страна така се помага на работниците и служителите, а от друга - на бизнеса да  се справи с нелоялната конкуренция в даден бранш, посочи министърът.

Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко отбеляза, че все повече стават компаниите, които инвестират в подобряване на условията на труд и квалификацията  на работниците си, както и в екология. Нараства броят на компаниите, които развиват добрата социална отговорност,  увеличават се фирмите, които заявяват свободни работни места за млади хора, каза още министърът.

Последвайте канала на

БТА
889 1

Коментари 1

Добави коментар
Киро

2012.11.12 | 18:17

1
А бялата е намаляла с 30%

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини