Обама вдига данъците на най-богатите

  • 10 ноември 2012 10:38

  • 1459
  • 2
Обама вдига данъците на най-богатите
©

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият потвърди намеренията си да бръкне в джоба на заможните американци, съобщават световните агенции.

Новият стар американският президент заяви, че е готов на компромиси и е „отворен за нови идеи" по отношение на усилията за преодоляване на кризата. "Не можем само да режем разходи, за да се върнем към просперитета. Ако искаме сериозно да намалим дефицита, ще трябва да съчетаем съкращенията с приходи, това означава, че най-богатите трябва да плащат малко повече данъци", заяви той в първата си реч в Белия дом след преизбирането му за президент.

"Американският народ е гласувал за действия, а не за обикновена политика”, каза Обама и съобщи, че е поканил лидерите на демократите и републиканците в Конгреса, за да потърсят заедно решение на бюджетните проблеми. Той припомни плана си за съкращаване на бюджетния дефицит с 4 млрд. долара през следващите 10 години, но изтъкна, че е готов на отстъпки.

Президентът обаче даде да се разбере, че е категоричен по отношение на данъците. "Не възнамерявам да моля студентите, възрастните хора и семействата от средната класа да плащат целия дефицит, докато от хора като мен, които печелят по над 250 000 долара годишно, не се иска да платят и един цент данъци повече“, подчерта Обама.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1459 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Центурион

2012.11.12 | 14:38

1
На нашите богаташи кога ли ще им вдигнат данъците и дали ще се намери "политик със топки" , я не със " пу^ка " който да направи същото ?

2012.11.12 | 17:36

2
Има-няма никога. Данъците и законите са само за бедните.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини