Свободно продават дизайнерска дрога в Бургас

  • 09 ноември 2012 20:33

  • 4024
  • 0
Свободно продават дизайнерска дрога в Бургас
©

В центъра на Бургас свободно се продава дизайнерска дрога. Упойващите вещества се търгуват в магазин за аксесоари за пушене под формата на аромати, показа "Нова телевизия".

От търговския обект може да се закупи т. нар. „билков тамян" за 10 лева. При пушене той има в пъти по-силно въздействие от марихуаната.

"Продават синтетичен или дизайнерски наркотик, не разбирам чак толкова, но достатъчно опасен наркотик. Вътре в магазина се продават всякакви атрибути, спомагащи смъркането на прахчета, на две линии едновременно в една ноздра...", разказа 27-годишният мъж, пожелал анонимност.

Продавачът в магазина заяви, че предлаганият "билков тамян" не е предназначен за човешка употреба, за служи само за ароматизиране.

На пакетчето е написано, че съдържа органични екстракти и съединения, градинска ружа и минерали, е предадено за изследване в наркотичната лаборатория на полицията в Бургас. Ако се окаже, че дизайнерската дрога не фигурира в забранителния списък, единственото, което органите на реда могат да направят, е с уведомително писмо да настояват пред здравното министерство химичната субстанция да бъде включена в този списък.

Последвайте канала на

4024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини