Хванаха скиминги, оръжие и контрабандни цигари на Калотина

  • 09 ноември 2012 10:49

  • 1093
  • 0
Хванаха скиминги, оръжие и контрабандни цигари на Калотина
© Булфото

Скиминги, оръжие и контрабандни цигари са открити при специализирана митническа операция на Калотина, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

Специализираната митническа операция е проведена вчера на Митнически пункт-Калотина. В нея са участвали екипи на отдел „Митническо разузнаване и разследване” на Митница Столична. При операцията щателно са проверени всички автобус, излизащи от страната. При проверката митническите служители са открили незаконно пренасяно оръжие, цигари и скиминг-устройства. Митнически експерти коментират на пръв поглед необяснимото задържане на изход от Българя към Сърбия на контрабандни цигари, повечето от които с надпис Duty Free, но и такива със сръбски бандерол. Според митническите служители тези цигарите са предназначени за разпространение в Западна Европа.

4 скиминг-устройства пък са открити в пояс на кръста на шофьор от редовна автобусна линия, пътуваща към Западна Европа. Шофьорът е пренасял и пълно оборудване към устройствата за точене на банкови карти. Той е задържан и предаден на компетентните органи.

Последвайте канала на

1093 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини