Уго Чавес: Барак Обама да си гледа Белия дом

  • 09 ноември 2012 09:51

  • 920
  • 0
Уго Чавес: Барак Обама да си гледа Белия дом
©

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е преизбран и може би неговата администрация ще се заеме с подреждането на собствената къща, каза венецуелският президент Уго Чавес, предаде РИА Новости.

Според държавния глава на латиноамериканската страна САЩ имат много проблеми: тази държава е разделена социално и икономически, бедността нараства не по дни, а по часове, суперелитът експлоатира обикновените хора, като трови, лъже и манипулира обществото с помощта на водена в медиите война, заяви Чавес пред местна телевизия. Заради това политиците във Вашингтон е по-добре да се заемат с разрешаването на вътрешните проблеми, а да не се намесват в страните от Латинска Америка и най-вече във Венецуела.

Чавес бе преизбран на 7 октомври за президент на страната. По време на предизборната кампания той посочи, че ако е имал възможност, той е щял да гласува за Обама и го нарече готино момче. Чавес изрази надежда, че държавният глава на САЩ би направил същото за своя венецуелски колега.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
920 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини