Съдят общински съветник от Монтана за смъртта на момче

  • 08 ноември 2012 13:16

  • 1378
  • 0
Съдят общински съветник от Монтана за смъртта на момче
©

Общински съветник от Монтана за втори път ще бъде изправен пред Темида заради смъртта на 16-годишно момче. Трагедията се разиграла през юли 2007 година на охраняем басейн в града. Емил Симеонов скочил във водата и намерил смъртта си, съобщава Конкурент.

След разследване през 2009 година прокуратурата повдигнала обвинения на стопанина на съоръжението Илиян Илиев. През 2010 окръжният съд постановил 2-годишна ефективна присъда. Последвали обжалвания и апелативния съд върнал делото за ново разглеждане. Първото заседание е насрочено за 28 ноември.

През миналата година Илиев стана общински съветник. Той седна на стола на Златко Тодоров от ГЕРБ, който пък влезе в парламента на мястото на д-р Пламен Цеков, поел поста на управител на националната здравна каса. Този път обаче обвиняемите за смъртта на Емил са двама – заедно с Илиев на подсъдимата скамейка ще бъде изправен и тогавашният управител на басейна Цветко Цветков.
Според обвинението, поради немарливост двамата са нарушили 7 точки от задължителните разпоредби за експлоатиране на басейни. В момента на трагедията там имало само един спасител, вместо задължителните двама и водата била замърсена, което пък попречило момчето да бъде забелязано веднага.

Последвайте канала на

Novini.bg
1378 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини