Иконописецът Опиц не е застрелял крадеца в гръб

  • 04 ноември 2012 10:38

  • 4233
  • 18
Иконописецът Опиц не е застрелял крадеца в гръб
©

Йордан Опиц не е застрелял в гръб Мариан Янчев, за чието убийство лежи в затвора. Това каза в студиото на „Тази неделя” основният свидетел по делото Владимир Миндов. Във фаталния ден двамата заедно с Мариан влизат в кооперацията на художника.

Иконописецът беше осъден заради убийство на Янчев при опит за кражба в неговия блок през 2007 г. Той беше задържан на 19 септември за изпълнение на петгодишната присъда, която получи.

Присъдата на Опиц предизвика разгорещени дебати в социалните мрежи за това дали той трябва да бъде помилван от президента или е редно да бъде наказан заради смъртта на 25-годишния Мариан.

В разказа си за случилото се Владимир признава, че и двамата с Мариан са употребявали наркотици по времето, когато се разиграва трагедията. Двамата потърсили в кооперацията на Опиц „нещо, от което да изкарат пари”. Не намерили нищо, но били заключени във входа от живущите.

При опита им да избягат през прозорец Опиц насочил преработения си газов пистолет срещу Мариан и го прострелял. Владимир си спомня, че приятелят му скочил и побягнал по улицата.

По думите на свидетеля по делото срещу художника Йордан Опиц не се замислил преди да натисне спусъка, а направо прострелял Мариан Янчев, който умира, след като сачмата минава през белите му дробове и стига до сърцето, съобщава БТВ.

Владимир Миндов твърди още, че Опиц опрял пистолет в главата му и го заплашил, че ще го застреля като Мариан.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4233 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2012.11.06 | 07:14

18
Ужасен съм от убийството в упор,но да влезеш в жилищен блок,"за да намериш нещо...",на фона на мародействащи,необозпокоявани от родната полиция,която ни пази,цигани...,българи...,явно България е стигнала дъното!!!Или поне тези,които сме още тук!...
аз

2012.11.06 | 07:13

17
ако се въведе правилото от САЩ за притежание и иползване на оръжие проблема с престъпноста и не защото циганите ще бъдат разстрелвани по улиците, а при първите няколко десетки опита за кражби из страната ще бъдат оставяни на място..пък законите тогава ако искат да са по- калпави и от сега..няма да има значение...

2012.11.06 | 07:13

16
NEMA TAKAVA DARJAVA
plamenp59

2012.11.06 | 07:13

15
Няма такава наистина.Когато не се спазват законите и започне самоуправство държавата губи смисъла си.А колкото до случая на Опиц.Тропат му дъските на тоя кретен, иконописец.И аз съм на тези години.Имам законни оръжия. Не разбирам как може да стреля по беззащитен човек за това че е влязъл да краде и търсел от къде да избяга.Не разбирам защо е имал и незаконно оръжие след като го представят из медиите за света вода ненапита.Закона трябва да е един за всички.Щом си убил трябва да си понесеш вината.Не е господ за да решава кой да живее и кой трябва да бъде убит.

2012.11.06 | 07:13

14
Човек ако има оръжие трябва да си прави сметката къде и как ще стреля, не може да се избиват хора.

2012.11.06 | 07:13

13
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза или да остава в него освен в случаите, изрично посочени в закона. -от Конституцията на Република България
Нещастници

2012.11.05 | 16:09

7
Вие какви сте нещастници не е истина, ако се даде и вас право да стреляте ще се избиете. Преработен газов пистолет в боен дали е законно? от 10 метра да застреляш човек без да ти застрашава живота? заплашва с убийство още 1 човек? нормално ли е?
Моят малкият

2012.11.06 | 07:13

12
Ами съмсем нормално е бе моето МОМИЧЕ(та ако ще и с пишка да си),явно ти си още хайверче и нищо не си постигнал сам с труд,пот и лишения в твоя мизерен животец,за да можеш да цениш придобивките,да ги пазиш и защитаваш ревностно от деградирали наркомани,хайдуци и всякакви други помияри!Значи трябва да го изчакам съвсем реално да заплаши моя или живота на близките ми,че тогава да го очистя от света!Ами ако се окаже по бръз от мене,или близките ми,тогава какво?Да си изям гениталиите ли бе келеш?Явно и ти си такъв помияр и затова се засягаш!Грешка е направил само,че не е свитнал и другия боклук!

2012.11.06 | 07:12

9
Много правилно, а и преработката на пистолет в боен е с една единствена цел - убийство! , волно, умишлено и подготвено при това престъпление против закона с цел да го отбегне. На тия новини не им вярвам, пишат всякакви скалъпени на бързо глупости, чути недочути, изсмукани от пръстите, след което се оказва съвсем друго, после трето и така докато се нацъкате на рекламните пана. Да го помилва президента, но и да даде право на роднините на убитият и приятелката му да го застрелят където, когато и както си поискат без да бъдат преследвани от закона след това, та да станем като албанците, и да не излизате от къщата си никога за да не ви настигне нечия вендета или да се изпозастреляте всички, като не знам какви.

2012.11.05 | 01:31

3
Да, нормално е! Нормално е, когато измет като тея двамцата наркомани влизат да крадат и след това тръгват да нападат човека с отвертка! Трябвало е да убие и другия, та поне да знае за какво ще лежи!
Webmaster

2012.11.04 | 22:01

2
Да, нормално е. Влезе у дома на парчета го правя. Лежа го 3-5 години и си гледам кефа. Боклука какво прави надрусан в дома ми а? Или да го оставя да изнасили жена ми, да ме убие и да се надявам някой да го хване и съди?
AlexK

2012.11.06 | 07:12

11
Три дни аплодираме и се гордеем с момчетата от плевенското село Коиловци,които защитиха имущество,чест и достойнство,като понатрошиха и сложиха на мястото им френските командоси.......По логиката на абсурдното,идиотско българско правораздаване - тези момчета са престъпници,и нищо чудно да ги видим осъдени...
Опицката

2012.11.06 | 07:12

10
мамина гугутка ше ти пръснат опицката в затвора но ти не се бой стискай тубата с вазелинец до край и мажи че скъсан сфинктер не се лепи после !
гост

2012.11.05 | 16:09

8
Считам, че Опиц трябва да бъде освободен. Малоумното обяснение, че е стрелял извън неговия имот не отговаря на истината. Той има идеална част и от общите части на сградата, каквото е стълбището. Жалко, че ще нарека двама младежи с думата "помияри", но това е истината. България не е нормална страна - всички го разбират, а в крайна сметка, пак се толерират само престъпниците. Тези, сегашните управици, катто и предишните са бетер кърджалии за обикновения човек, работил цял живот и решил да защити дома си.
ТЕМИДА ПРАВДЕВА

2012.11.05 | 09:09

6
Разбира се,че правилно е постъпил човекът,майка си ли търси този помияр в чужд имот?Друг е въпросът,че в тази държава либства нормален закон,като в другите бели държави,при които можеш да защитиш собственоста си!У нас действа античовешкия закон,който гласи,че нямаш право да пречиш на хайдуците,да те оберат,а и няма полиция,която да свърши,каквато и да било правозащитна и охранителна работа!Народните хрантутници ни пазят само в песньовките ва Веселин Маринов!Антинародна политика провеждана от купчина корумпирани ченгета,държащи власта!

Добави коментар

Водещи новини