Митничар за осъдените в Малайзия: Виагра не се пренася в куфар с двойно дъно

  • 02 ноември 2012 07:49

  • 9681
  • 8
Митничар за осъдените в Малайзия: Виагра не се пренася в куфар с двойно дъно
©

Когато пренасяш нещо незаконно, със сигурност поне предполагаш за това.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия началникът на отдел "Борба с наркотрафика" на летище София Стефан Бакалов. Той не се ангажира с категорично мнение дали осъдените на смърт българи в Малайзия - Иван Киров и Георги Бакалов, са знаели, че пренасят метамфетамини, а не виагра, както те твърдят, че са мислели. "Със сигурност са знаели, че пренасят нещо незаконно. Виаграта не е забранена, за да бъде укривана в двойно дъно на куфар, както е в техния случай", посочи Бакалов.

Той се надява дипломатическите совалки да помогнат на двамата осъдени българи в Малайзия. Бакалов призова българските граждани, когато пътуват в чужбина, най-малкото да се запознаят с това какви са наказанията за пренасяне на наркотици.

По думите му, обучено куче надушва наркотиците за секунда. Стефан Бакалов каза, че напоследък има тенденция "мулетата" да пренасят кокаин в течен вариант, гълтайки дрогата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9681 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Рижко

2013.05.22 | 20:03

8
Ей, как искам в България да има смъртно наказание за крадлив и лъжлив политик!
Калоян

2013.05.22 | 10:47

7
МНОГО ДОБРЕ СА ЗНАЕЛИ КАКВО НОСЯТ И КАКВО ПРАВЯТ . СЕГА ДА СИ СЪРБАТ СУПАТА ДЕТО СА СИ Я НАДРОБИЛИ !!! ДЕ ДА ИМАШЕ ТАКЪВ ЗАКОН И ТУКА ЗА НАРКОДИЛЪРИ ,ПЛАСЬОРИ И т.н.
Sasho Roman

2013.05.22 | 10:47

6
Хората закони имат еееей,не са като нас-измикяри... Ганьо където и да е ходил по света винаги се е осирал. Да са мислили на време!!!!
Няма_Значение

2013.05.22 | 10:46

5
Побликувах това в друг сайт,но тъй като новината е една и съща просто ще го копирам Лесно е да се обвинява,без да се знае предварително какво е станало.Да-разбира се ,че на 90% са знаели,че пренасят нещо незаконно,но не е задължително да са знаели,че са наркотици.Работил съм 4 години в Малайзия и има голям шанс пак да замина другата година-това за Виаграта НЕ Е ВЯРНО-позволено е само и единствено да внесеш за ЛИЧНО ползване и то минимални количества-с ПЪТИ по-скъпа е,от колкото е в САЩ и Европа.Почти всички чужденци,които работят в Малайзия купуват по няколко кутии и ги вкарват в страната-ако мине-мине,но ако наистика мине печалбата ти е минимум 200%! Със стероидите е подобно положението-2 пъти по-скъпи са от БГ.Предлагали са ми да съм муле десетки пъти-не съм го правил никога.Едно е да пренесеш няколко кутии Виагра,друго наркотици.Никой не ти казва обаче какво носиш-на твоя отговорност си си,но разликата е,че за внос на Виагра в големи количества наказанието е конфискация+ се плащат пари глоби някакви,но до там , за стериодите е малко по-строго,но пак си е административно наказанието,за наркотици....всички знаем.А наркотици в Малайзия има-не е като да няма,просто са доста по-скъпи.В хотела част от персонала пушеше трева и знам,че е около 45-60 рингита,кокаина е поне 600 рингита,което са съответно 15-20$ за 1 трева и 200$ най-евтиния кокаин.Няма нужда да взимаш или да пушиш-там всички и местни и чужденци знаят каква печалба можеш да имаш ако успееш да вкараш нещо такова в страната-много рискуват.Можеш да минеш няколко пъти без проблем-контрола не е толкова строг,колкото го изкарват,хванат ли те обаче шанса да гушнеш букета са едно поне 80% в най-добрия за мулето случай.Да кажа за последно-може да звучи смешно за повечето хора,но има голям шанс наистина да не са знаели какво пренасят.Както вече обясних-от Виагра и Левитра и стрероиди също можеш да изкараш голяма почалба.Лошото за тях,е че може да са им казали това наистина с идеята,че ако ги хванат ще им ги конфискуват и ще плащат глоби-шанс , но риска си е на мулетата само и единствено.А да-и преди някой да каже "да прав си,но само глупак не би погледнал какво носи" ще кажа,че не е така лесно-ако ти го опаковат с черно тиксо? А за стероидите-това не са шишенца много често-всичко може да е в прахообразна форма-нали не мислите,че има надписи "наркотици/виагра/стрероиди" на тях-как ще отвориш нещо,като после ще се разбере и няма да ти се плати? Защото мулетата получават 20-30% в началото и всичко друго ако минат.Вече казах-предлагали са ми десетки пъти и само съм го мислил стотици-парите са супер и шанса да минеш е голям,но никога не съм го правил и няма и да го направя-ако те хванат не е като в БГ 2 години и си вънка-в Малайзия си гушваш букета те копаят.Извинявам се за дългия пост-просто искаш да обясня как стоят нещата в Малайзия-надявам се , че няма някой модератор да ми изтрие поста.Хубав ден на всички.
С.

2012.11.04 | 01:37

4
Така ги подучват адвокатите - да отричат до последно. Само че в някои правосъдни системи администрацията не пасе всичко що й се даде. Хем нещо е законно, хем в тайници се пренася. Защо? Или си последния шапшал на земята, отказващ категорично да мисли, или сега се правиш на "дръж ми шапката", защото отдолу яко запари. Според мен България не трябва да харчи никакви пари за хора, които са обвинени в трафик на дрога, при това доказан.
И Топалов

2012.11.04 | 01:36

3
С тоя татус на връта е от поколението кланящи се на отрепки показващи висок стандарт на живот поредния чалгаджия оронващ името на родината ни
Фатално

2012.11.03 | 23:20

1
Много точно е казал митничарят ! По начало виаграта се продава свободно по цял свят-а също така и в Малайзия. Затова е твърде глупаво и наивно тези двамата да се оправдават именно с това " С виаграта". Няма кой да им повярва за това и най-вече за двойното дъно на куфарите......
Няма_Значение

2012.11.03 | 23:21

2
Не ми ли прочете коментара умнико? В Малайзия виаграта е с ПЪТИ по-скъпа,от колкото е с Европа и САЩ.В България ако я купиш от склад,или с отстъпка една таблетка ти излиза 5-6 лева(а камо ли ако купиш сак)-в Малайзия една ти е 60 рингита,което са 20$-сега стана ли ясно?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини