700 военни напускат армията

  • 02 ноември 2012 07:07

  • 4583
  • 10
700 военни напускат армията
© Булфото

Близо 700 военнослужещи имат намерение да напуснат армията, съобщи в интервю за Дарик председателят на легия „Раковски" майор Иван Милов.

Преди да решат дали отново да организират мирно шествие, военните изчакват среща с премиера Бойко Борисов. Промяната в условията за пенсиониране е основната причина за напускане на военнослужещи, обясни майор Милов. Помолен за коментар на думите на министъра на отбраната, че 90 души ще напуснат от армията, Милов каза: "Цифрата, която спомена той, е само за офицерите. Защо не се казва колко сержанти ще напуснат състава на въоръжените сили? Основно колегите, с които съм разговарял и които поне пред мен казаха, че имат намерение да пуснат своите рапорти за уволнение, това е средният ешелон, ако мога така да го нарека, в армията. Това са капитани, майори, подполковници. Хора, които в момента носят цялата тежест на воинската служба, на длъжностите, на които са".

Решението за напускане е взето от военнослужещите под натиск според Милов. "Данните след 1 септември, след като бяха оповестени предложенията на Министерството на отбраната за промяна на условията на пенсиониране, са основният мотив голяма част от българските военнослужещи, които имат придобито право на пенсия, да подадат своите рапорти и да искат да преминат в резерва. Основна причина, поне която аз съм коментирал с колеги от провинцията, защото в момента от името на Легия „Раковски" провеждаме срещи. Тези хора взимат своето информирано решение, но то е под натиск. Натискът е точно в тази сфера, а именно промяната в закона за държавното обществено осигуряване за 2013 г., която касае кадровите военнослужещи от кодекса за социално осигуряване", каза още председателят на легия "Раковски".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4583 10

Коментари 10

Добави коментар
NACIST

2013.02.20 | 05:39

10
ами да напускат отворените папагали да види какъв ще го бръснат??????Армията комунизма рай за некадърниците
Беш

2012.11.03 | 19:31

2
Господ да ти прости ,колко си прост.
някоя си..

2013.02.20 | 05:37

9
Алоооо Великияяя номер 8 що си мислиш,че наистина си велик брее велик си само на простотий...ако те е яд че някои папка на заплатка ми папкай и ти бе или си толкоз муден и не можеш издържа физическите изпити, и не си мисли че си мнооого умен като не си шапкар шото познавам един шапкар дето е с 2 висши и е къдровак ама кадровак е шот неговото работно място го е заел някой тъпунгер като теб ,но сега учи и ще излезе от школата повишен ') офтикооооо и за там акъл се искаааа спри да плщеш бе то от далеч всичко е лесно

2012.12.01 | 22:57

8
700 нагоре минимум 1000. Това се казва трансформация на БА, която Анчето направи. Но това правителство историята ще го съди.Проблема е че когато разрушиш една система после трудно се възстановява. Виновно е тоталитарното и авторитарно правителство на ГЕРБ, щом техния лидер определя БА и МВР като репресивен апарат а не като гарант за националната сигурност. Но на господин супер Бойко явно не му е ясно че членството в НАТО е политическо не военно задължение. То между другото на господин мистър мускул нищо в тази държава не му е ясно.
Ares

2012.12.01 | 22:56

7
Жал ми е за армията. Като си помисля каква силна армия сме имали. Цяла Европа сме ги били по главите. Докато има продажници в парламента България няма да се оправи, мисля че това го знае всеки българин.

2012.11.03 | 19:29

1
И Европа си е направила сметката... никой не ще побойници в задния си двор
Великия

2012.12.01 | 22:55

6
Да не стане така че , В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ДА СЕ ОТКАЖАТ -СМЕШНИЦИ , ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КВО Е НАВЪН , САМИЯ ФАКТ ЧЕ СТЕ ВЛЕЗЛИ В АРМИЯТА ДА ПАПКАТЕ ПАРИЦИ БЕЗ МНОГО ДА ВИ СЕЧЕ ПИПЕТО , ЗНАЧИ НАВЪН СТЕ МЪРТЪВЦИ БЕ , И ТО ОТ ГЛАД , ТО И УМЕН ВЕЧЕ ДА СИ ПАК МОЖЕ ДА СИ УМРЕ ОТ ГЛАД АКО НЕ СЕ Е НАМЪРДАЛ НЕКАДЕ НА ЗАПЛАТКА
....

2012.11.04 | 18:14

5
Смазването на армията да тежи на съвестта на Саломон Паси и неговата безумна мечта да сме член на НАТО.То не бяха возеня с трабанта на ген.секретар,не бяха сълзи когато ни приеха.Жалка картинка-мъж на средна възраст реве на официалната трибуна защото ни приемат в НАТО.

2012.11.03 | 19:32

4
Е тя армията стана толкова малка,че спокойно може да позира в клетки по Зоопарковете,за да видят хората Български войник!На изчезване е...

2012.11.03 | 19:31

3
Скоро може би и македонската("византийска") армия ще е по-голяма от нашата. Това е позорно, имаше някаква статистика, че армията толкова много се е свила, че страни съседки имат в пъти по-големи от нашите включително и техника!

Добави коментар

Водещи новини