Полицаите в Тунис протестират срещу насилието

  • 01 ноември 2012 20:30

  • 708
  • 0
Полицаите в Тунис протестират срещу насилието
©

Няколкостотин служители на различни служби за сигурност в Тунис протестираха днес срещу нападенията, на които твърдят, че са жертва (главно от страна на салафисти), както и срещу липсата на средства, съобщи Франс прес.

Полицаи, служители на националната гвардия, на гражданска защита и президентската гвардия останаха тази сутрин в продължение на час пред министерството на вътрешните работи.

Осъждаме насилието срещу служители и настояваме правителството да вземе бързо необходимите мерки да защити служителите и семействата им, които са застрашени, заяви пред АФП Сами Гнауи от Общия профсъюз на националната гвардия.

Силите на реда настояват най-вече за оборудване и инструкции, които да им позволят за използват всички необходими средства, за да гарантират сигурността си, когато биват атакувани.

Протестиращите се оплакват и от липсата на признателност у тунизийското население. Полицията имаше много лоша репутация в Тунис заради репресиите по време на управлението на сваления президент Зин ал Абидин бен Али.

След падането на режима полицията загуби престижа си. Тя не е уважавана от народа, което увеличава опасността от посегателства. Когато служител на полицията губи престижа си, то цялата държава губи престижа си, каза представител на профсъюза на Гражданска защита.

Демонстрантите реагираха гневно на присъствието на видната правозащитничка Расия Насрауи, дошла да изрази подкрепата си, като я блъскаха и обиждаха. Тя не престава да ни обижда, а е дошла на протест на силите за сигурност, възмути се един полицай.

Последвайте канала на

БТА
708 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини