Младенов: Казусът с българите в Малайзия е много тежък

  • 01 ноември 2012 08:15

  • 1067
  • 2
Младенов: Казусът с българите в Малайзия е много тежък
©

Дали ще има или не доклад на Мониторинговата комисия в ЕС за избора на ВСС зависи от това, дали ние работим добре и дали спазваме сегашните условия. Партньорството, което имаме с комисия е много силно, но премахването на мониторинговия доклад зависи от работата на съдебната система. Това заяви външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в сутрешния блок на БНТ.

Попитан за членството на Македония в ЕС, той заяви, че всичко зависи от нашата съседка. Засиленото националистическо говорене, проблемите на българския бизнес в страната и дискриминацията на хора, които са с българско самосъзнание са сред основните проблеми, които страната трябва да реши, за да се присъедини към ЕС. Нашата подкрепа за членството на Македония остава категорична, но зависи какви мерки ще вземат властите в Скопие, за да се подобрят тези неща, заяви той.

Според него една страна става готова за членство в ЕС, когато приключат преговорите за присъединяване. "Ние сме убедени, че една страна, когато се присъединява към съюза, тя не го прави само формално, но спазва и духа на ЕС. Случая с националистическото говорене е много рисков във всяка държава", заяви Младенов.

Запитан дали нещо се е случило, за да се втвърди позицията на страната ни към Македония, Младенов заяви, че не е съгласен с формулировката и, че от началото на мандата на правителството - те са намеквали многократно за промяна на антибългарското поведение. "Нашето желание винаги е било да намерим решение на проблемите внимателно и коректно. Единствено македонското правителство може да спре страната си", категоричен бе външният министър на страната.

Попитан за осъдените българи в Малайзия за амфетамини, Младенов заяви, че казусът е изключително тежък и той показва, че всеки трябва да внимава, когато пътува в чужбина. "Информирана е Европейската дипломатическа служба, защото сме против смъртната присъда и всички страни от ЕС реагират много остро на нея. В момента пътуват служители на външно към страната. Много е важно  да се допусне обжалване и ние съдействаме на адвокатите им", заяви Младенов.

Последвайте канала на

1067 2

Коментари 2

Добави коментар
попалексов лдп

2012.11.02 | 04:36

2
Българският държавен глава, за да отстоява интересите на държавата трябва да е освен всичко друго, независим от всякакви зависимости. Може ли, обаче, Росен Плевнелиев да е независим, горд, смел държавник в отстояване на българските национални интереси, след като има имоти за милиони в Гърция, имоти, които командосите на неонациста Михалолиакос ще превърнат в пепел за 24 часа не при противопоставяне на гърците, а дори на неутрална позиция.Росен Плевнелиев е заложник на имотите си в Гърция и заради тази зависимост е “твърдата“, но антибългарска позиция по отношение на Македония.Имотите или България, е нека проявим разбиране.
попалексов лдп

2012.11.02 | 04:30

1
Внимание! Голямо НE на България за Македония в Европейския съюз? България враг на Република Македония? Българският премиер, външният министър и президентът подготвят ново национално предателство, съизмеримо с предателството от 1945 година, когато бяха обявени за небългари хората от Пиринска и съответно Вардарска и Егейска Македония. Иначе сега вече стана ясно защо и за какви заслуги прясно избраният президент Росен Плевнелиев беше така богато награден и даруван при посещението му в Република Гърция.Наградите Почетен гражданин на Солун - защо ли, доктор хонорис кауза - за какво ли, най-висок орден /с какъвто е награден и Тито?!/ не са били за минали, а за бъдещи заслуги към Гърция, към гръцките национални интереси, които са АНТИБЪЛГАРСКИ. И докато за Бойко Борисов и Николай Младенов не е нещо ново - премиери и министри национални предатели има предостатъчно/ Радославов, Стамболийски и т. н. /, то за Росен Плевнелиев се открива изключителния шанс да стане първият български президент национален предател. Той вече има класация за първи български президент педeраст. Поздравления и честито, както се казва.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини