180 снегорина чистят в София

  • 01 ноември 2012 06:25

  • 1981
  • 0
180 снегорина чистят в София
©

180 снегорина ще ринат снега в столицата тази зима. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери готовността на фирмите по чистота за зимния сезон. При нужда те ще осигуряват допълнителна техника. Освен това седемте фирми, които чистят София, вече са заредили складовете си с 18 000 тона соли.

„Приоритетно ще се чистят булевардите, трасетата на градския транспорт, ако е необходимо, ще се влиза и във вътрешнокварталните улици”, обясни столичният градоначалник.

Снегът върху новите пешеходни зони - бул. „Витоша” и Ларгото, няма да се рие напълно, а ще се остави тънък пласт от него, върху който ще се посипе пясък. Целта е да не се повредят новите плочки.

И тази зима снегорините ще тръгват от различни точки на столицата, за да не попадат в задръствания. „Всяка машина ще се следи от GPS система в реално време и ще се заплаща само за наистина свършена работа”, категорична бе Фандъкова и припомни, че миналата зима чистачите са отнесли глоби за над 3 млн. лв.

За риене на сняг през тази зима кметството е заделило общо 18 млн. лв., като при нужда щели да се отпуснат още пари.

„Общината вече е почистила над 50 км реки и речни корита, а в момента се работи по още 10”, обясни по-рано вчера зам.-кметът Ирина Савина. Събирането на боклуците от реките тази година е започнало още през март. За изминалите 5 г. са коригирани критичните участъци на над 14 реки. Савина отбеляза, че през тази и следващата година корекции ще има и на реките Иванянска и Драгалевска. Вчера започна и ремонтът на язовир „Суходол 2”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини