Triumph избра най-вдъхновяващото бельо (снимки)

  • 26 октомври 2012 20:22

  • 2949
  • 0
Triumph избра най-вдъхновяващото бельо (снимки)
©

Шаан Уайтфут от Великобритания спечели Triumph Inspiration Award 2012. Международният финал на конкурса се проведе на 19 октомври в Шанхай, пише actualno.com.

Вдъхновени от тазгодишната тема "Дракони и пеперуди", 31 финалисти от цял свят представиха своите дизайнерски творения на модния подиум и разкриха уникалния дизайн на моделите си пред огромната аудитория от ценители на модата, сред които световно известни знаменитости, международни и китайски медии.

Вдъхновяващите дизайнерски творения на финалистите бяха оценявани от жури с изтъкнати представители на модния елит: главеният редактор на италианското издание на „Вог” – Франка Созани, дизайнерите Ума Вонг и Матю Уилямсън, китайската актриса и певица Карен Мок, както и световноизвестният китайски фотограф Уинг Шия – автор на специалната фотосесия за конкурса тази година.

Победителите в конкурса Triumph Inspiration Award 2012 са:

1-во място:

Шаан Уайтфут от Великобритания с модела Ecliptic Renewal

2-ро място:

Алла Полозенко от Италия с модела Dragon & Butterfly Infinity

3-то място:

Лука Беке от Унгария с модела Reborn Warrior

Освен българската финалистка – Елена Златева, която спечели онлайн гласуването и достойно представи страната ни, преки впечатления от световния финал на конкурса има и проф. Любомир Стойков.

Специално пред него победителката Шаан Уайтфут сподели, че веднага се е вдъхновила от темата „Дракони и пеперуди”, защото проектите й са нежни, женствени и деликатни и именно в такава насока иска да се специализира. Нейният модел пресъздава първия цикъл на метаморфозата – яйцата на пеперудите, чиито изображения са вградени в материята.


Относно критериите за оценка дизайнерката Ума Вонг споделя, че на първо място за нея е: „дизайнът и на второ – човекът зад него – от къде идва, каква е културата му, какво усещане има, също така какви са бъдещите му планове, за какво се бори.”

Председателката на журито от своя страна - уважаваната Франка Созани, главен редактор на италианския „Вог”, споделя: "Това решение беше голямо предизвикателство за всички нас. Фантастичните творения, които са достигнали международния финал и се борят за тази уникална награда, са богати на вдъхновение и са реално доказателство за високото качество на дизайна".

Освен паричните награди за спечелилите първо, второ и трето място, всяка година Triumph дава възможност на победителя да развие своя дизайнерски модел в бельо, което се продава в магазините на Triumph по целия свят. Английската студентка по мода получи чек за 15 000 евро и ще последва стъпките на Богларка Бодис от Унгария, носител на наградата за най-вдъхновяващо бельо на Triumph за миналата година с нейните “Les Fleurs du Mal”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2949 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини