Скандал в парламента: Издигнаха в залата плакати "ГЕРБ = диктатура"

  • 24 октомври 2012 13:32

  • 11388
  • 53
Скандал в парламента: Издигнаха в залата плакати "ГЕРБ = диктатура"
©

Бурен скандал избухна в пленарната зала на НС по време на дебатите за решението за референдум за ядрената енергетика. Докато на трибуната се изказваше зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова граждани издигнаха плакати на балкона на пленарната зала.

На някои от плакатите пишеше "ГЕРБ = диктатура", "780 000 българи излъгани". Незабавно няколко квестори водени от началника им се метнаха върху тях и започнаха да ги късат. Възрастна жена, която носеше плаката "ГЕРБ = диктатура" отказа да го предаде и се сбута с един от квесторите. Цялата сцена беше съпроводена от бурни аплодисменти от страна на депутатите от БСП. Все още не е ясно как точно са били допуснати плакатите в пленарната зала, тъй като обикновено обикновените граждани са проверявани стриктно на входа. Най-вероятно става въпрос за част от инициативния комитет, който събираше подписите, предположиха от ГЕРБ.

Искра Фидосова обаче не се смути и реши да извлече полза от екшъна като се обърна към хората на балкона - другарите отляво ви излъгаха като искат да ви манипулират с поставения въпрос и с нагласените поръчки в АЕЦ "Белене". Когато говорим за провеждане на референдум, освен че трябва да се проведе според законите и Конституцията, но и с въпрос, който да е ясен точен и кратък, на който информирано да може да се отговори, каза зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ. Когато има гражданска инициатива за провеждане на референдум наистина това трябва да е тяхна воля. Не трябва тя да бъде яхвана по груб и манипулативен начин, от която и да е партия, препоръча Фидосова. Това е опит да се черпи политически дивидент, категорична е зам.-шефката на управляващите. „Как ще се осигурят еднакви условия за информираност и предоставяне на становища при положение, че във въпроса остане формулировката за изграждане на АЕЦ на площадката в Белене. Как българите ще могат да видят всички споразумения“, попита Фидосова.

„Може ли въпросът или част от него да противоречи на закона. Може ли, когато говорим за площадка Белене как да гласуват за АЕЦ „Белене“ без да знаят каквито и да са параметри“, продължи с въпросите Фидосова. Това е същото все едно да зададете въпрос „Искате ли да си построите къща на Малдивите“, но ако след запетайката добавим „за 10 млн. лв.“ сигурно ще се откажете, предположи зам.-шефката на депутатите от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
11388 53

Коментари 53

Добави коментар

2012.11.04 | 18:12

51
Последното гласуване направих за СДС в началото на измислената комунистическокапиталистическадемокрация от тогава не гласувам , не мога да разбера що за хора сте каква нация сте . Югоагент ви взе всичките спестявания и изчезна с одобрението и комисионите на тогавашното правителство, някой от вас си купиха чесовник за стена с батерийка на стойността на апартамент .Обаче вие продължихте да избирате тази пасмина през годините и най вероятно ще продължите в същият дух.Не се ли наказахте достатъчно , ами и наказвате вашите а и моите деца.Не искате ли да си изберем млади образовани хора ,нямащи общо с мафийотските структури В ЦЯЛОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ! Не ви ли писна от 12 часов работен ден 7 дни в седмицата за 300 - 400 лева.Няма кой да въведе закони ако си седим пред компа. трябва да се излезе на улицата ,без значение колко пръскачки са си купили! да не мислите че полицаите не са на нашият хал . На всеки обикновен ЗДРАВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК МУ Е ПИСНАЛО! Приятна вечер на всички!
malko dete

2012.11.04 | 23:13

53
da..da samo,4e- koy ste viE shtoto nie sme ostanalite mister minus millions

2012.11.04 | 18:12

52
Отново стигаме до избори без избор. БСП или ГЕРБ? И двете партии са доказани престъпници за затвор, а не за парламент. А затворите ни са пълни с хора откраднали заради мизерията причинена ни от тях.
учен човек

2012.10.26 | 22:58

50
И между другото основния популистки ход на Герб си остава плюенето срещу комунистите. Така излъгахте народа да повярва във вас, а в крайна сметка се оказахте обикновени търгаши, използващи народни пари за лично облагодетелстване. Не виждам да сме мръднали на милиметър от мизерията от преди това. напротив, става по-лошо при вас. Товарите народа с данъци и ограничения през ден, подхвърляте ежедневно идеите си, след това се отмятате от тях... Вчера против АЕЦ, днес играете с Уестингхаус (тях и в Америка не ги знаят кои са)... какво да си говорим?.... Нямате мозъци!
бсп и герб са капут

2012.10.26 | 22:57

49
Тези от Герб са си чиста проба мутри от СИК. недоносчето на БСП. Не разбирам как БСП може да си въобразяват че някой може да гласува за тях и като не сме доволни от герберските мутри ще изберем бесепарките мутри. Ама вие съвсем ни подценявате мръсни мазняри.

2012.10.25 | 23:39

48
Тези подписи са събрани конкретно за строежа на Белене и ГРОБАРИТЕ нямат моралното право да опорачават референдума! Не искам да гласувам, дали след 100 години да строим някъде АЕЦ! Защо погазвате Конституцията, другари-ГРОБАРИ?
до Г.Е.Й.О.В.Е.Т.Е. от млБСП

2012.10.25 | 22:50

44
АЗ съм пост 45!! Доказвате каква измет сте,след като ви давам аргумент и доказателство а вие ми отговаряте с най-глупавото,мълчание и минусче!! Е вижте сте каква сган от ЛУМПЕнИ сте цялата секта болна от 'спин' БСП! Жалка маса от лайна и глупост!!! И вие ми се каните да ставате политически курветени на България!! СРАМ
учен човек

2012.10.25 | 22:51

47
Сипеш обиди на ляво и на дясно, сякаш планетата е населена само от гербери, а други хора няма. Приеми, че на някои не им харесва това, което правят Герб. Всъщност те правят ли нещо?.......
AlexK

2012.10.25 | 22:51

45
Колега : в Япония забраниха ядрените електроцентрали Първо : защото е мощна земетръсна зона с опустошителни земетресения и е прекален риск строежа и експлоатацията им (да си чул руска АЕЦ на Камчатка?) ; Второ : японците имат вече толкова развит енергодобив от други източници (ВЕЦ,ТЕЦ,зелена енергия и тн) , че НЕ ИМ ТРЯБВА да поемат този риск - направили са го,когато са се развивали..........Такъв риск в България не съществува ; знаеш,че АЕЦ"Белене" ще е тествана по най-тежки природни и други бедствия и катаклизми . Апропо,да си чул някъде в Европа или по света да затварят и отказват строежите си на АЕЦ - с изключение на Германия,която отдавна се подготвя за този момент - като Япония . Ти какво прелагаш : лоената свещ на пра-дядо ти ??? Или шистовия газ на американския гъзоблизец - да направим България пустиня ???.........За едно обаче,съм много съгласен с теб : ВСИЧКИ ръководни политици от 1990 досега са за съд за кражби от Държавата в особено големи размери ; държавна измяна ; разстрел без отмяна на присъдата.

2012.10.25 | 22:51

46
Не забравяйте зимата идва гладът също! И те не са го забравили, купили са водоструйки за разпръсване на гладни и затънали до шия кредитори!!!!!!!!!!!!!!!!!
учен човек

2012.10.25 | 19:27

26
Алекс, една трета сега, а преди много повече. Затвориха ни блоковете, унищожават ни бавно, въпреки че бяха направени толкова модернизации със Сименс оборудване на затворените вече блокове. Но това е друга тема.... Да си гербер, това те прави поне 50 сантиметра по висок от останалите хора :)
AlexK

2012.10.25 | 22:47

43
Напълно сте прав,колега.Навремето,когато работеха ВСИЧКИ реактори на АЕЦ"Козлодуй",изнасяхме електричество в цяла Европа и Мала Азия.Бяхме енергонезависими;НЕК и енероразпределителните дружества бяха в Републиканския бюжет.Една шепа продажни политици (Соломон Паси,Иван Костов,Георги Първанов,Симеон Кобурготски и тн) , ПРОДАДОХА България на Европейския съюз с цел лично облагодетелстване (парите по програмите ФАР,САПАРД и други) , като в замяна - особено под давлението на Франция - обещаха изключването на 1-ви и 2-ри блок на "Козлодуй",и превръщането на България във васална на Франция и Германия - във всяко отношение.
гггг

2012.10.25 | 22:45

42
Театър "Сълза и смях". най-големите будали на МО БСП размахват плакати, да видим кой къде ще бъде като има референдум. Натискате се глупаци, накрая пак ще си останете да пляскате на батко Сергей гъзоблизци. Днес всички държавни предатели бяха събрани в парламента - Смърт за предателите!!!
б

2012.10.25 | 19:27

25
Смърт за цялата БКП, която създаде чудовищата събрали се в Парламента. Пожелавам на всички вас и семействата ви цялата мизерия и бедност, болестите и всичко най-лошо на куп, на която обрекохте и продължавате да обричате 7 млн. българи...
ИЛИЕВ

2012.10.25 | 22:42

36
Към годината си на пуска-2-ра Атомна ,АЕЦ "БЕЛЕНЕ" ще е най-губещият обект на Балканите,съизмерим с "Цанков камък",поради ред фактори,като изграждането и пуска на 2 АЕЦ в Турция,които ще направят продажбата на ел.енергия най-несигурният бизнес на Блаканите. Страната ни няма толкова развита индустрия,както през '90 години зада има толкова голямо промишлено ел.потребление,зада се налага изграждането на 2-ра Атомна!
AlexK

2012.10.25 | 22:45

41
Колега Илиев,явно сте доста некомпетентен по темата,и като дипломиран инженер,учтиво Ви съветвам да не коментирате тема,от която е явно че нищо не разбирате.Все пак,бих искал да Ви задам два въпроса,над които да се замислите - няма как да ми отговорите,тъй като за Вас те са реторични : ПЪРВО : известно ли Ви е,че АЕЦ"Козлодуй" осигурява една трета от ЦЯЛАТА енергомощност на страната ? ВТОРО : ако АЕЦ са толкова опасни и недоходоносни , защо тогава продължава строителството им по целия свят ?
111

2012.10.25 | 22:42

37
E къде къде е по-добре да си изцяло зависим от турския ток нали скапан продажнико

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини