Застрахователи "забравили" да платят 260 000 лв. за ранените израелски туристи

  • 19 октомври 2012 13:04

  • 693
  • 1
Застрахователи "забравили" да платят 260 000 лв. за ранените израелски туристи
©

Около 260 000 лева е сумата, която се дължи на бургаската болница от застрахователните компании, за лечението на израелските туристи, пострадали при атентата на летището. Това съобщи в Бургас министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Според кмета на Бургас Димитър Николов нито една стотинка не е платена за лечението на израелските туристи в Бургас. „Това коментирахме, преди малко с г-н Николов. Аз също съм поставила този въпрос пред посланика, че за цялото лечение, което получиха тук засегнатите от терористичния акт израелски граждани, всъщност застрахователните компании, които са отговорни за това и да заплатят за тяхното лечение, до момента не са направили никакви постъпления към Многопрофилната болница в Бургас”, коментира Атанасова.

„Около 260 000 лева е сумата, която се дължи на Многопрофилната болница в Бургас и се надявам, че ще проявят разбиране и в най-скоро време тези средства ще бъдат преведени на болницата. Тогава не се жалеха никакви средства и не случайно оценката беше много висока и много положителна, но все пак всичко, което болницата като финанси е вложила в лечението на тези пациенти, трябва наистина да се възстанови”, категорична бе тя.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
693 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.29 | 15:17

1
Застрахователите израелски ли са?

Добави коментар

Водещи новини