Съдия ще съди съд за заплата

  • 16 октомври 2012 08:57

  • 1269
  • 0
Съдия ще съди съд за заплата
©

Съдия Атанас Славов съди Окръжния съд в Сливен за заплата, съобщиха юристи от града. Информацията бе потвърдена от председателя на Районния съд Ангел Гагашев, където е образувано делото.

Славов е бил командирован от Районния съд в Нова Загора на работа в Окръжния съд в областния център Сливен. Колегата претендира да му се изплатят пари за времето, когато е бил командирован, поясни Гагашев. Производството е по реда на чл.410 от Гражданския процесуален кодекс за издаване на изпълнителна заповед за вземане на парите. Става дума за сума над 2000 лева.

"Всички си правим отвод, защото делото е свързано с наш колега. В момента тече процедурата", допълни Гагашев. Окръжният съд би трябвало да разпредели кое съдилище ще разгледа казуса. Но вероятно и магистратите от по-висшата инстанция щели да си направят отвод.

Юристи коментираха, че в подобни случаи ВКС определя кой съд да се занимае със случая. Междувременно съдия Славов вече е на работа във Варна, където спечелил конкурс за ново работно място.

Последвайте канала на

Novini.bg
1269 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини