Момата се отметна, дело за убийство виси на косъм

  • 15 октомври 2012 17:52

  • 3594
  • 0
Момата се отметна, дело за убийство виси на косъм
©

Пълен обрат претърпя преди броени минути делото "Гранити" за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, след като серийният убиец Недялко Димитров - Момата се отрече напълно от показанията си, давани в хода на досъдебното производство, съобщава 24 часа.

Момата бе ключов свидетел по разкриването на екзекуцията, за която са подсъдими петима мъже от Варна. "Всичко, което съм направил като показания е лъжа, всичко е редактирано от разследващите, които идваха при мен по няколко пъти на месец. Въобще си нямам представа кой е убил бургаския бизнесмен, но натопих Стоян Петров (един от подсъдимите), защото исках да го вкарам в затвора. Наклеветих го, защото той направи мизерия с моето момиче. Беше й работодател, но я изгони. А аз, понеже съм се занимавал не само с убийства, но и със сводничество, я бях пазарил да я продавам и тя трябваше да стои при Стоян. Ако го бях намерил тогва, сега нямаше да е в залата, а щеше да бъде закопан някъде. Дали съм убил един, двама или трима въобще не ми дреме. Аз с това си вадя хляба!", отсече Момата.

За сметка на това той разказа, че е извършил две убийства на територията на Варна - това на Манол Хаджиев-Котката и Златко Пенев, а после натопил Стоян Петров, за да му отмъсти.

Според обвинителния акт по делото "Гранити" точно Стоян Петров и Манол Хаджиев се смятат за физическите убийци на Стоян Стоянов.
Момата разказа още, че когато през септември 2009 г. дал показания пред полицаи в Бургас, натапяйки познатия си Стоян Петров и неговия познат Стоян Колев /друг подсъдим по делото/ разследващите му обещали по-ниска присъда за извършено от него убийство. Впоследствие обаче не си спазили обещанието.

"За убития бизнесмен от Бургас Стоян Господинов научих от вестниците. Омръзна ми да лъжа и да мажа и да обвинявам хора, дето не съм ги виждал през живота си", заключи Момата, обръщайки се към пейката с подсъдимите в съдебната зала.

Последвайте канала на

Novini.bg
3594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини