Вицепрезидентът: Ние сме гордостта за Европа в областта на културата

  • 11 октомври 2012 16:00

  • 1033
  • 1
Вицепрезидентът: Ние сме гордостта за Европа в областта на културата
©

Тази среща с Комисията по култура, образование и медии на Европейския парламент е знакова, тъй като тази година за нас е юбилейна – празнуваме четвърт хилядолетие от написването на "История славянобългарска". Това каза в Пловдив вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Този юбилей е празник не само за България, а и за целия ЕС, добави вицепрезидентът.

По този повод Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на е подарила едно издание на "История славянобългарска" на председателя на комисията Дорис Пак. То е подвързано от майстор от Тревненската дърворезбарска школа и е уникално. При срещата си с евродепутатите Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на е говорила с тях за България, за това, че страната ни е едно прекрасно място, гордостта за Европа в областта на културно-историческото наследство.

Единна Европа не е място, което да съществува само чрез своите икономически социални и политически структури, а една система от ценности, каза Попова. В този смисъл грижата за изкуството, младежта и спорта е голямата грижа на ЕС. При срещата си с депутатите от ЕП е станало въпрос и за благородното състезание на български градове за Европейска столица на културата, от което те няма да загубят, а само ще спечелят. Другите теми на разговор са били за програмата Еразъм и новата политика, която се въвежда в ЕС по отношение на тази програма. Евродепутатите са изказали задоволството си от посещението в Пловдив. Надяваме се в бъдеще и други комисии да последват примера на тази по култура, образование и медии и да дойдат в България, каза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

1033 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.12 | 19:32

1
Ah, Bulgaria, the land of Sliven and Pleven, thumbing its nose at greater Europe with the message, "Grow up, and we'll consider letting you join our realm of fiscal responsibility."

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини