ГЕРБ искат данък върху лихви, докато депутатите вземат 2/3 от парите си без налог

  • 11 октомври 2012 08:22

  • 3927
  • 17
ГЕРБ искат данък върху лихви, докато депутатите вземат 2/3 от парите си без налог
©

Няма да бъдат изтеглени парите от банките, тъй като няма достатъчно висока доходност на инвестиции, които да бъдат направени в момента. Това каза пред БТВ финансистът Емил Хърсев в коментар за идеята да се облагат лихвите от депозитите. В момента лихвите в офшорните зони са 0,25%, докато у нас са 4%, каза той. Плоският данък работи по-добре, когато е по-широко приложим, защити новият десятък финансистът. Цялата реститутска класа, която прибира доходи от ниви и не се облагат изобщо, каза Хърсев.

Според Светлин Танчев от ГЕРБ централните банки в цял свят намаляват лихвените проценти, за да извадят парите от трезорите и да се завъртят в икономиката. Според Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността от ВМРО ГЕРБ напълно са катастрофирали в икономическата си политика, тъй като Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи си играе на проба-грешка. Искаме оставката му, защото той експериментира върху нас. Ще вземеш на пенсионера спестяванията за лекарствата и внучетата и ще му вдигнеш пенсията, това е мародерство, отсече Каракачанов. Остава сега правителството да тръгне по улиците да джобят хората и да вземат на босия цървулите, каза воеводата.

България е против данъка върху финансовите транзакции, а тук предприема подобна данъчна реформа, каза Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. С такива мерки ще си останем най-бедните в Европа, именно от спестяванията идват инвестициите, категоричен е депутатът от СДС. Според бившият лидер на сините никой не е видял предложението черно на бяло. Той си обясни странната реакция на Министерството на финансите първо да отрече подобна идея, а после да я лансира отново с първоначален срам от страна на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Оказа се обаче, че депутатите продължават да получават 2/3 от заплатите си без да плащат данък. Парите се получават в плик, с които се плащат разходите. Според Емил Хърсев обаче подобни разходи се облагат с данъци, когато се плащат разходи по организиране на дейността. Скандалът избухна преди няколко месеца, когато лидерът на РЗС Яне Янев разкри, че всеки депутат взема пари, за да плаща на външни експерти. При получаването на средствата обаче парите не се облагат, тъй като не са част от заплатата, обясниха икономистите. Ако си ги приберат в джоба, политиците трябва да ги декларират, категоричен е Хърсев.

Безотчетните 2/3 от депутатското възнаграждение са около 1500 лева, които народните представители вземат допълнително на месец за издръжка на приемните си по места и за експертиза. Част от депутатите обаче нямат приемни, нито плащат издръжка на сътрудници в парламента и в избирателните си райони.

Парите обаче отивали за други дейности. Според признания на парламентаристи те давали от ези средства за купуване на венци за гоидшнини, дарения за зоологическата градина, помощи за училища и други нерегламентирани в Правилника за дейността на Народното събрание дейности.

Така например ковчежникът на "Атака", а сега независим депутат Петър Хлебаров, който стана известен с това, че след напускането си отнесе касата на парламентарната група, където се съхраняват именно тези средства, обясни, че депутатите от групата се събирали поне веднъж месечно, правейки си пищни угощения. В менюто им присъствало 15-годишно уиски по 217 лева бутилката, калмари на скара и сьомга със шафран. Правели къпи подаръци на колегите – например запалка за 800 лв. Не щадели средства за подаръци на лидера, който получил уникален часовник за няколко хиляди лева. Средства се отделяли и за ремонт на партийни офиси.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3927 17

Коментари 17

Добави коментар
Беш

2012.10.15 | 11:06

17
Аз нямам нищо против да плащам данък лихва, проблема ми е че последните години от положително салдото ми стана отрицателно. И не защото ме мързи да работя. Между върховете на управляващите и нас се стеле мъгла. Не ни виждат. Виждат цифри и потупване от Брюксел. А зад тези цифри стоят хора, реални хора с реални нормални потребности. Една нация която е експериментална база за незрели политици и икономисти от 23 години. 23 години преход!!! Има виц за един селянин който учил магарето си да не яде - точно го научил и магарето му умряло.
Беш

2012.10.15 | 11:05

16
Гответе се , скоро ще ни сложат водомери на ония работи и кантари на задниците ....
--

2012.10.13 | 14:00

15
Депутатите НЕ си държат парите в банките. Техните пари са в трезорите , защото там никой не те пита откъде са и как така с 2000-3000 лв. заплата имаш толкова много "спестени" пари. И крайно време е да разберат ,че България не може да се сравнява с другите страни, защото там минималната заплата не е 150 евро, а около 1000 евро.
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2012.10.13 | 11:02

14
Герб вече 3 години ни джобят
Катя

2012.10.13 | 11:01

13
"В менюто им присъствало 15-годишно уиски по 217 лева бутилката, калмари на скара и сьомга със шафран".Сами започнахте да вадите кирливите си ризи.Народа не е вече наивен и на изборите няма да забрави,кой какво е направил за него.
Пиночет

2012.10.13 | 11:00

12
ГЕРБ, които се подиграха същински с националния ни символ, нагласяйки абревиатурата си умишлено така, а не че има някакъв смисъл в думите, които трябваше да сложат точки между отделните букви....тази партия може и трябва да бъде смъкната само със сила!
Бягайте!!!!!!!

2012.10.13 | 10:59

11
Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА «ПРАВИТЕЛСТВО». Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век млади учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството… Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни полуидиоти… Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като Булгаристан и Гърция, които залагат само на “туризъм” и “история” (кавичките са за Булгаристан) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...
Марко

2012.10.13 | 10:50

10
Народа го е казал Изедници хайдуци и безсродници
Петър

2012.10.13 | 10:50

9
Прав е Дянков,затова е поставен там-да пълни бюжета!А...бюжета....ох ....бюжета.....гърлото на Котараците !

2012.10.13 | 10:50

8
Като гледам отрицателните вотове май байганъовщината си е наш патент.Всеки върти някаква далаверка и къта.Мрънка,че няма ,че изнемогва,ама като опря до данъци(собствената кесия)изведнъж давате заден ход.Така се пълни бюджет,ама ние по нашенски-да вземат,ама от друг. познават ви дребните душици-ей,затова ще тънеме в мизерия.Богатите,ще стават още по- богати,защото не плащат почти нищо,като данъци.По какъв начин ще ги накараш да декларират необложените пари,освен с този закон?Едно свестно нещо да направи до сега,а вие-НЕ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини