В Слънчев бряг са се изпили близо 750 тона алкохол това лято

  • 04 октомври 2012 17:03

  • 1418
  • 1
В Слънчев бряг са се изпили близо 750 тона алкохол това лято
©

Това лято туристите в Слънчев бряг са изпили смайващото количество от близо 750 тона алкохол.

Това се равнява на една  влакова композиция от 30 големи 25 тонни цистерни. Изпитата бира пък е четири пъти повече като обем и количество.

Тези цифри са ясно доказателство, че курорта се превръща в сериозна дестинация на алкохолен туризъм.

По - голямата част от твърдия алкохол е назаконен като хотелиерите го изкупуват или от нелегални цехове в региона или от сериозните играчи в този бизнес. "Питиетата" се използват най-много в хотели на база ол инклузив .

Техните цени са много по - евтини в сравнение с легалния алкохол. Така например един литър водка на едро струва 3-3,50 лева, докато ако напитката е легална цената е не по-малко 7 ,50 лева .

Статистиката показва, че количеството на изпития концентрат се покачва с всяка година.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1418 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
HF

2013.05.26 | 13:46

1
Нека е дестинация за алкохолен туризъм. Нека е сериозна дестинация за алкохолен туризъм. Сам си е намерил нишата курорта. Действащ е. Привлича стотици хиляди, а по преведените литри и десетки милиони туристи. Това си е доход. Значи е конкурентно способен. Сива, черна икономика, но пари в държавата се вливат. Работа се дава на около 150000 българи за около 5 месеца годишно. Нека правителството се замисли как да подпомогне бетонната джунгла Слънчев Бряг да се развива още повече, като се превръща в по-безопасно място. Всеобща тайна е, че там полицията и общината се грижат само за печелене на пари. Работа по престъпления няма - 6 дознатели и 40 ченгета за Св.Влас, Елените, Слънчев Бряг, Несебър и Равда - за около 500 000 легла... А престъпност има и то голяма. Да оставим мутрите на страна (в давения случай направо си внасят ред). Престъпност без никакви наказателни или превантивни мерки. Единственото нещо което бие на очи са евакуаторите (паяците) работят неуморно. Най-голямото престъпление на този курорт е неправилното паркиране. Краденето на плажа е безнаказано, ограбването на туристи нощем също...

Добави коментар

Водещи новини