Това е българинът, приел исляма и поискал стая за мюсюлманска молитва в училище

  • 03 октомври 2012 19:03

  • 26208
  • 119
Това е българинът, приел исляма и поискал стая за мюсюлманска молитва в училище
©

Българин се оказа гимназистът, който прати в Комисията за защита от дискриминация Професионалната гимназия за хранително-вкусови технологии в София. Момчето се казва Любен Джонев и е приел исляма преди пет  години.

Пред ТВ7 той отказа да покаже лицето си, заради заплахи от съучениците си. В училище ме обиждат и ми викат "чалма", оплака се Любен. Ученикът е родом от пернишкото село Драгичево. Заради ислямските порядки той дори не гледаше в очите репортерката, която му вземаше интервю, защото религията му не позволявала.

В. Труд е проследила дейността на Джонев във форумите в интернет.  Най-искрен е мюсюлманинът обаче в македонския ислямски сайт "Селям Алейкум". Любо се представя там още през 2010 година и иска да се сприятели със сродни души: "Казвам се Любо Джонев от София/България. Родителите ми са християни, но аз приех ислям на 14 г." Даже се извинява, че не знае македонски. Форумджиите го приемат радушно като "брат" и го питат как е мюсюлманското му име, на което Любо не отговаря. Днес той се казва Исхак.

Комисията за защита от дискриминация тепърва ще решава дали директорката на техникума е нарушила правата му, като му отказала помещение за молитви.

Последвайте канала на

Novini.bg
26208 119

Свързани новини

Коментари 119

Добави коментар
djena

2016.02.04 | 00:53

119
znaete pogovorkata robskoto surce nikoga nemoje da e svobodno ...
ttt

2015.11.21 | 22:26

118
Предател да приема религията на същите , които може би са убивали прадядовците му и изнасилвали бабите му . Сега всички знаем как изглежда и можем да го научим един урок . Аз не мога да си представя да си сменя религията , ако го направя , дядо ми ще ме убие наистина и пра пра дядо ми ще излезе от гроба за да ми изтръгне сърцето .
Ник-69

2015.11.21 | 22:26

117
България за българите!
007

2012.10.05 | 10:56

89
HE CAMO za turtsi i romi e tvoyata strana
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

2015.11.21 | 22:26

116
Малък боклук... Такива дрисльовци, трябва да бъдат бити заедно с родителите си, които са го оставили да направи тази глупост. Че се извинявал пикльото, че не говорел на ,,македонски,, говнярчето.... Момче със слаба психика, което няма, какво да прави по цял ден.

2015.08.02 | 18:50

115
kak shte go pluq v liceto samo da go zaseka po Sofiiskite ulici
Фирибирище Исмаилова

2014.06.05 | 22:23

114
аз например намирам тоалетната за перфектна молитвена стаичка,даже по време на молитвата ми се е случвало да ми се приходи по нужда и съм съвсем наблизо,чувствам се като в рая след облекчение,и именно там се освобождавам от безбожните дяволи преминали през хранопровода,червата,сфинктера и и ииии Амин.
Истинските Майни

2012.10.05 | 18:37

91
АЗ ДЛЪЖЕН ЛИ СЪМ ДА ИМ СЛУШАМ ВСЕКИ ДЕН ЖИВОТИНСКИТЕ ИЗВИВАНИЯ ПО МЕГАФОНИТЕ НА ХАЛИТЕ ?! АЗ И ОСТАНАЛИТЕ ХОРА В РАДИУС ОТ 1 КМ ? В ИСТАНБУЛ ЩЕ БЪДЕ ЛИ ДОПУСНАТО ДА СЕ СЛОЖАТ ТАКИВА МЕГАФОНИ НА СВ.СОФИЯ и да ГИ ОГЛУШАВАТ СЪС ПРАВОСЛАВНИ СЛУЖБИ ?
slavipsihara

2014.05.08 | 00:57

113
Не си длъжен - може да направиш бомба от амониева силитра и да ги гръмнеш>>>>>>>хахахахххаааа

2012.10.06 | 12:51

93
много хора . не осъзнаха ,че докато се кланят на запада г..ът им остава на изток!
БЪЛГАРИН

2014.05.08 | 00:56

112
Тоя да вземе да прочете "Преспенските камбани" и "Време разделно"...Колко народ са изклани , но са си запозили вярата, а той...ЛЕВСКИ сигурно се обръща в гроба

2013.12.30 | 19:15

111
Това копеле не е Българин.Да отива в таджикистан и да се моли по 10 пъти на ден.

2013.12.30 | 19:14

110
Едно време дедите ни дори след насилие са отказвали да приемат исляма, а този го е приел доброволно. Взел е избора християнство или ислям, все едно избира между кола и натурален сок в магазина. На мен ума ми не го побира как аз бих могъл да се отрека от вярата, за която дедите ни са умирали, а тоя на всичко отгоре нахалства. Едно време еничарите поне са вземани насила, а този съвсем доброволно е станал рязана подлога. И после ще разправят, че ислямският тероризъм нямал почва в България. Такива като тоя помияр са най-склонни към екстремизъм, защото трябва да се доказват пред останалите мюсюлмани.
Българка

2012.10.04 | 23:06

61
Това което казвате го пишеше в учебниците по история, но никой не е живял за да види дали наистина са насилвани хората да стават мюсюлмани. Корана казва: "Няма насилие в религията. Различи се вече истината от лъжата...." Никой не е задължен да харесва или да приема исляма, но когато човек говори против нещо е добре да е първо добре запознат с него. Исляма е религията при Бог. Ислям означава отдаденост на един Бог. Бог е един и един и същ за всички хора. Той е пращал пророци при всяка нация за да припомнят на хората да служат само на един Бог и да не служат на идоли. Пророци на Бог са като се започне от Ной, Авраам, Мойсей, Яков, и се стигне до Мухаммад, който е последният пророк който Бог е пратил. Ако човек вярва наистина в Библията ще приеме последният пророк защото Бог заповядва на хората да го приемат. Пророците не са дошли с различни религии. Те всички са имали един и същи призив, който е да се служи на един Бог и да не се служи на идоли. Религията на всички е отдаване на един Бог което на арабски е Ислям. Исляма не е някаква странна нова религия. Това е религията на Мойсей, на Авраам, и на всички останали пророци. Корана е последната книга и закон която е валидна до съдният ден. Бог ще ни съди по тази книга. Предишните нации преди нас които са следвали предишни пророци ще бъдат съдени според това дали са последвали съответният пророк. Ние ще бъдем съдени според това дали сме последвали последният пророк Мухаммад. Исляма призовава към морал, високи нравствени ценности и богобоязливост. Повелява също справедливост във всяка сфера на живота, включително и в икономиката. В Исляма богатите всяка година заделят %2.5 от парите и имотите си които се дават на бедните за да се постигне социално и икономическо равенство. Ако хората знаят какви права им дава Исляма и спрат да се поддават на пропагандата на медиите, сами ще искат Ислям в живота си. Кой не иска да е сит, да не е угнетен, да няма корупция, властите да се грижат за него, вместо да богатеят на негов гръб. Всеки това иска. И това дава Исляма. Четете Корана и Хадисите и тогава ще разберете, че не това момче е не наред, а онези които не мислят и не искат да знаят какво е Ислям и следват стадото да плюят това което единствено може да им даде сигурност и справедливост. Мир на всички....

Добави коментар

Водещи новини