Дянков: МВФ прогнозира над 1% реален растеж на БВП у нас

  • 03 октомври 2012 11:53

  • 913
  • 0
Дянков: МВФ прогнозира над 1% реален растеж на БВП у нас
©

По време на правителственото заседание вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи каза, че Международният валутен фонд прогнозира реалният растеж на брутния вътрешен продукт у нас да е над един процент, а за 2013 година растежът на икономиката да нарасне до 1,5 процента.

Данните са от приключило посещение на фонда у нас, което се прави всяка година. В анализа на фонда се казва, че силните буфери и последователното прилагане на строга политика са позволили на България да поддържа стабилност в една много сложна среда. Финансовият министър Дянков коментира, че се очаква бюджетният дефицит за 2012 година да спадне.

"До 1,25 % - това всъщност е по-ниско от нашата прогноза, което означава, че ще преизпълним, според тях, с което се постига значителен напредък по отношение на целите за балансиран бюджет през 2015 година. За повишаване на растежа и заетостта ще са необходими още по-смели реформи, по-големи капиталови разходи, например за базовата инфраструктура, осигурени чрез все така доброто усвояване на фондовете на ЕС. Обикновено МВФ не си позволява в подробности, за първи път го виждам от 18 години, откакто работя с тях, конкретно да предложат каква е стъпката за развитие на растежа", заяви финансовият министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини