Отцепниците от ДПС виждат коалиция със СДС, НДСВ или ЕНП

  • 01 октомври 2012 10:41

  • 804
  • 1
Отцепниците от ДПС виждат коалиция със СДС, НДСВ или ЕНП
©

Бъдещата Народна партия "Свобода и достойнство" няма да поддържа областни ръководства, а само общински. Това съобщи в ефира на Дарик добричкият депутат Корман Исмаилов, който заедно с Касим Дал ще бъде сред основателите на новата формация. Очаква се до края на годината партията да се регистрира и да проведе учредително събрание.

Ще търсим чисти и млади хора, експерти, които да нямат принадлежност към Държавна сигурност, каза Исмаилов. Той определи "Свобода и достойнство" като дясно-центристка партия. Ще търсим самостоятелно явяване на изборите, макар че не са изключени коалиции с други движения от нашия политически спектър, каза още депутатът и сподели, че виждат бъдещи партньори в лицето на СДС, НДСВ и Единната народна партия, с които имат разговори.

Според Исмаилов, слабостта на водената от ГЕРБ политика е в загърбването на икономическото развитие за сметка на подобряването на инфраструктурата. Това се наблюдава и в Добрич и региона, подчерта той. Занапред, според него, трябва "агресивнa политика по привличане на инвестиции, включително държавни, с цел развитие на българското производство", както и повече внимание и пари за образованието. Тези приоритети са разписани и в програмата на бъдещата партия.

За работата си като депутат, Корман Исмаилов поясни, че е пътувал повече в селата в Добрички избирателен район и е работил през изтичащия вече мандат за подобряване на достъпа до услуги на жителите на населените места.

Последвайте канала на

Novini.bg
804 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.01 | 12:19

1
коментара "добрички депутат" говори за обективноста професионализна и др.работи на журналиста

Добави коментар

Водещи новини